Američki lanac brze mode Forever 21 spašen od bankrota

| Fashion |

Instagram/@melanin.moi

Authentic Brands Group nedavno je najavio kako je službeno kupio lanac brze mode Forever 21, koji je ranije ovog mjesec uspio uvjeriti sud kako će ih ovaj potez prodaje intelektualnog vlasništva spasiti od bankrota.

Authentic Brands preuzet će 37,5% intelektualnog vlasništva i poslovanju prodavača, dok će njegovi partneri Simon Property Group i Brookfield Property Partners preuzeti 37,5% odnosno 25%.

Ove tri tvrtke su u početku podnijele ponudu u iznosu od 81,1 milijuna USD, ali su se, također, složile kako će preuzimati više od 73 milijuna USD dodatnih troškova kako bi pokrile dodatne obveze, dugove, tvrtke Forever 21.

"Stvarna otkupna cijena iznosi oko 300 milijuna USD", izjavio je za WWD osnivač i glavni izvršni direktor Authentic Brands Group-e,  Jamie Salter.

Neke od odgovornosti koje pokrivaju Authentic Brands Group i njezini partneri uključuju nedavno prihvaćenu robu, narudžbe za kupnju koje su i dalje u posjedu dobavljača i najam prodavača za mjesec veljaču.

Forever 21 još je jedan brend u rastućem portfelju Authentic Brands-a, koji trenutno uključuje Barneys , Sports Illustrated Volcom i još puno toga.