7 načina kako outfitom možete uništiti svoj prvi dojam

| Fashion |

Ove greške s outfitom više nikada nećete ponoviti!
Ove greške s outfitom više nikada nećete ponoviti!

 Prvi dojam je sve, zar ne? I osim ubojito dobre osobnosti (naravno), najlakši način kako se na najbolji mogući način istaknuti u gomili jest - savršenim outfitom! Ali tanka je granica između stylish kombinacije kojom plijenite pažnju i one koja je ipak malo previše...Ako nas razumijete?

Kako bismo osigurali da svaki put započnete poznanstva i odnose u pozitivnom tonu (s bilo kime koga upoznajete), danas ćemo s vama podijeliti sedam načina kako upravo vaš izgled i outfit ne bi bio razlog lošeg prvog dojma...

1. ODJEĆA VAM NE PRISTAJE KAKO TREBA

Nositi odjeću koja je loše krojena na vama i ne pristaje vam kako spada je jedan od najlakših načina kako upropastiti prvi dojam. Pokazuje da nemate pojma što radite ili vas jednostavno nije briga kako vas drugi doživljavaju. Oblačite se onako kako odgovara vašem tipu tijela, naglasite samo ono najbolje na vama, a sakrijte nedostatke - i imate recept za uspješan outfit!

Mango Floral Wrap Trousers ($50)
Mango Floral Wrap Trousers ($50)

2. SPAJATE PREVIŠE TRENDOVA

Želite odati dojam pristupačne osobe kada upoznajete nove ljude. Stoga, prihvatite neke nove trendove bez pretjerivanja s istim jer ćete u protivnom izgledati smiješno ili vulgarno. Odaberite jedan ili dva trenda koja vam se najviše sviđaju i koja najbolje pristaju vašem obliku tijela i izgledat ćete kao da stvarno znate što radite (i to na pristojan način).

3. NE OBRAĆATE PAŽNJU NA DETALJE

Najlakši način kako započeti razgovor bez razgovora? Odaberite outfit s interesantnim detaljima kako biste potakli interes. Govorimo o printevima, teksturama, krojevima i svemu između. 

H&M Crepe Blouse ($60)
H&M Crepe Blouse ($60)

4. PROPUŠTATE KLJUČNE STYLISH KOMADE

Dobro stiliziran outfit će momentalno odati dojam one žarko željene stylish energije u vama. To ne znači da trebate zaposliti stilista na puno radno vrijeme kako biste stvorili savršen dnevni outfit - samo mislite na nove načine kako možete stilizirati svoje ključne komade iz vlastitog ormara. Primjerice, umjesto da nosite svoju košulju kao do sada, probajte ju nositi uguranu u hlače ili prebacite kožnu jaknu preko sebe za nešto interesantniji look.

5. NE RAZMIŠLJATE JEDNOSTAVNO

Ponekad, samo ponekad, kombinacije visokog koncepta funkcioniraju u određenim prilikama - ali, najbolje bi bilo da na svakodnevnoj razini razmišljate jednostavno kako ne biste izgledali kao da se previše trudite. To ne znači da trebate biti dosadni, naprotiv! Cool printevi ili neobični krojevi izgledat će sasvim dobro u kombinaciji s ostalim klasičnim komadima. 

Topshop / Zara
Topshop / Zara

6. ZABORAVLJATE NA MATERIJALE

Materijal koji izgleda skupo ostavit će potpuno novi dojam na vaš sveukupni look. Ali zapamtite, ne trebate trošiti hrpu novaca na odjeću. Brendovi poput Zare ili ASOS-a u svojim kolekcijama imaju puno materijala koji izgledaju skuplje i luksuznije no što to ustvari i jesu. Primjerice, lažna brušena koža ili krzno.

ASOS Wrap Pencil Skirt ($127)
ASOS Wrap Pencil Skirt ($127)

7. VAŠ OUTFIT NE INSPIRIRA

Ok, naravno da nećete na sastanak doći obučeni kao da ste upravo sišli s Milanske modne piste, ali nema potrebe da vaš outfit bude jednoličan i dosadan. Pogotovo kada i sami znate da nije potrebno puno truda da biste izgledali moderno i stylish. Sve što vam treba je nekoliko pametnih modnih dodataka. Dobra torba ili par cipela mogu kompletno transformirati svaki vaš outfit.

Loeffler Randall / Gianvito Rossi
Loeffler Randall / Gianvito Rossi