7 komada koje odmah morate izbaciti iz ormara

| Fashion |

Sada kad su sniženja idealno je vrijeme za čišćenje ormara i planiranje kombinacija.

Koliko puta se ste uhvatili kako stojite ispred ormara punog odjeće, a osjećate se kao da nemate apsolutno ništa za nositi. To ne znači da morate odmah u sopping i u nabavu nove odjeće nego da je vrijeme za čišćenje i organizaciju odjeće koja se svakog jutra nalazi ispred vas.
1. Slični komadi odjeće
Donje majice su jedno, ali ako imate 6 vrlo sličnih cvjetnih haljina vrijeme je da nešto poduzmete, pogotovo ako od tih šest uvijek izabirete istu.
2. Odjeća koja još uvijek ima etiketu
Komadi koje niste nosili nikada ili možda jednom, komad koji ste kupili samo zato što su bili na popustu, komadi koji ste kupili jer će vam savršeno odgovarati kad skinete još tih 4 kilograma. Riješite se takve odjeće, poklonite je ili se zamijenite s prijateljicama, sigurno se i u njihovim ormarima kriju neke etikete.

3. Odjeća koju nosite samo po doma
Svi imamo neki komad odjeće čije je vrijeme da nestane iz ormara prošlo odavno, ali iz nekog smo razloga još uvijek sentimentalni prema njemu ili nam je udoban. Istina je da je to naš prostor i da u njemu dok nas nitko ne gleda možemo nositi što god, ali nemojte zanemariti činjenicu da ono što nosite ima utjecaj na ono kako se osjećate, sjetite se toga idući puta kad naletite na pidžamu kojoj je „istekao rok trajanja“.
4. Komadi iz prošlosti
Svi u ormaru imamo komad koji smo nekada gotovo pa stalno nosili, majica koja je savršeno odgovarala uz traperice, hlače na crtu, suknju, uz ležernu ili elegantniju kombinaciju, ali ta ista majica sada već neke vrijeme samo stoji i smeta u ormaru. Razmislite zašto je više ne nosite, ne odgovara vam više model, tkanina, boja ili ste promijenili stil, riješite se tog komada.
5. Odjeća za drugu verziju vas
Imate li odjeću koju ste kupili za onda kad budete mršavi, deblji, viši, niži, kad počnete trčati, ići na jogu?
Sva odjeća koja čeka takve trenutke više od pola godine mora van iz ormara.
6. Junk odjeća
Sve što je zamrljano ili oštećeno i nema nade da će ikada biti nosivo. Ne ostavljate to „za po doma“, vidi pod 3.

7. Ostalo
Kada krenete čistiti naići ćete na komade koji ne spadaju ni pod koju od ovih kategorija, ali ipak ne postoji nada da ćete taj komad obući u skorijoj budućnosti, i to je komad kojeg se morate riješiti.
Sada kad imate novi ormar očišćen od svega što smeta i odvlači pozornost dobro razmislite postoje li neki komadi koji bi upotpunili vašu garderobu. Ako da, počastite se, sniženja su počela.