5 modnih trendova 2020. godine koji se nastavljaju i u 2021. godini

| Fashion |

Pandemija nam je onemogućila puno toga. Odlaske na večeru, u kino, kazalište zamijenilo je gledanje filmova kod kuće te pokoji odlazak u šetnju. Rad od kuće, ali i provođenje slobodnog vremena u vlastitom domu uvelike je utjecalo i na modne trendove. Modni svijet fokusiran je na praktičnost, funkcionalnost, ali ponajprije na udobnost. Budući da smo većinu 2020. godine proveli u karanteni "trendovske krpice" se nisu mogle nositi te će iz tog razloga, neke od njih, biti popularne i u 2021. godini.

1. Trenirke

Modni trendovi u 2021.


Ima li što udobnije od trenirke? Trenirke su bile veliki modni trend u 2020. godini koji će se zasigurno nastaviti i u 2021. godini. Popularni su svi oblici i krojevi trenirka - pamučne, od kašmira, široke, uske... Trenirke više nisu rezervirane samo za kućno izdanje već uz kaput i robusne čizme mogu biti vrlo fashion.

2. Mokasinke

ZARA JEANS
ASOS, GUCCI, ZARA

Trend udobnosti preslikao se i na svijet cipela. Lijepe štikle s vrtoglavo visokim potpeticama zamijenile su jednako lijepe, ali i udobne mokasinke s ravnim potplatama. Mokasinke odlično izgledaju uz traperice, haljine, odijela baš kao i štikle.

3. Traperice - mom jeans

ZARA JEANS


Traperice su vječni trend jedino što se mijenja jest njihov kroj. Neudobne i uske traperice poznate kao skinny jeans zamijenile su udobnije traperice mom jeans kroja dok su predimenzionirane, udobne, dugačke traperice najpopularniji ovosezonski model.

4. Velike torbe

ZARA, DIOR, ASOS


Višegodišnju vladavinu malih torbica prekinula je 2020. godina koja je najavila povratak velikih torbi. Iako lijepe male, a osobito mikro, torbice ističu se svojom nepraktičnošću. Velike torbe su vrlo praktične i funkcionalne zato što u njih stanu sve svakodnevne potrepštine i baš zato će 2021. godina biti u znaku velikih torbi.

5. Pastelne boje

PANGAIA, ASOS, ZARA


Pastelne boje, posebno pastelno ljubičasta to jest nijansa lavande, su već par godina u modi no 2021. bit će "obojena" pastelnim bojama. Na modnim pistama, osim pastelno ljubičaste, prevladavale su pastelno zelena i pastelno žuta. Pastelne boje možemo vidjeti na jaknama, torbama pa čak i cipelama.