3 stvari koje svaka žena treba znati o štiklama

| Fashion |

3 stvari koje svaka žena treba znati o štiklama

Neke žene su rođene sa sposobnošću hodanja satima na visokim petama. Međutim, svaka žena može hodati u štiklama, samo treba voditi računa o nekoliko informacija u tri ključna područja: konstrukcija, materijali i brendovi. 

U nastavku donosimo 3 najvažnije informacije o kojima trebamo voditi računa pri shoppingu cipela, kako biste uvijek kupili najudobniji par!

KONSTRUKCIJA

Nagib je najvažniji aspekt koji trebate uzeti u obzir kad birate cipele. "Nagib" označuje razliku između visine pete u odnosu na potplat cipele. Najjednostavniji način kako znati da je cipela udobna je odabrati cipelu s platformom. Nagib će biti manji, a kut pod kojim se stopalo u štikli nalazi nježniji. Drugi najvažniji aspekt je pak gornji dio cipele - onaj koji prekriva ili dolazi do vrha vašeg stopala. Što viši gornji dio, to će stopalo imati više potpore. Također uzmite u obzir građu vašeg stopala. Ako imate šire stopalo, birajte sandale umjesti zatvorenih salonki, a ako imate uže stopalo moglo bi vam se dogoditi da vam prsti previše klize unaprijed u otvorenim sandalama.

MATERIJALI

Materijal koji odaberete itekako će utjecati na udobnost. Lakirana koža i plastika, novi su materijali u svijetu cipela, tvrđi su i kruti te će vrlo vjerojatno boljeti vaša stopala. Pokušajte se držati prirodnih materijala. Brušena koža, saten i ostala prirodna vlakna uvijek će biti najugodnija.

BRENDOVI

Odabir najboljih štikla ultimativno znači otkriti što vam najviše odgovara. Ne postoji pravilo što je dobro, a što loše kada govorimo o brendovima, pa ćete jednostavno morati malo eksperimentirati. Isprobajte različite modele iz različitih dućana i otkrijte u kojim cipelama najduže možete izdržati plešući cijelu noć.