10 zaboravljenih modnih trendova iz 90-ih

| Fashion |

Najružniji modni trendovi 90-ih
Beverly Hills

Svi se rado i sa sjetom prisjećamo devedesetih, bilo je to vrijeme Beverly Hills, Backstreet Boys, gumi-gumija, loptica-skočica, Spice Girls, Princa s Bel Aira, Bubi sladoleda, glittera po tijelu i još mnogo toga što nas sjeća na čak i ljepše dane nego li su danas. Sve je nekako bilo vedrije, a iako zahvaćeni ratom, bilo smo nekako puno sretniji. No, sjećajujući se tog vremena, prisjećamo se i nekih modnih katastrofa koje smo svi bili prigrlili, a danas odlučno možemo reći: nikad više. Koje su to modne katastrofe 90-ih pogledajte u našem malom pregledu.

1. JAPANKE NA PLATFORMU

Iako opasno nepraktične, japanke na platformu su bile pravi modni hit, posebno u doba popularnih Spajsica te iako dosta opasan i neudoban odjevni odabir – često viđene na plažama diljem Lijepe naše.

Najružniji modni trendovi 90-ih
Japanke na platformu

2. RAZNOBOJNE MAJICE

Šarene, vesele, otkačene majice u svim bojama za koje je vrijedilo jedino pravilo – “što više to bolje“. Iako su i tada izgledale kao da se vašoj perilici rublja desio kratki spoj ili da ste zabunom obojali cijeli veš – raznobojne majice su obilježile svaki osnovnoškolski tulum.

3. SAVITLJIVI RAJF ZA KOSU

Ništa nije toliko dobro začešljavalo kosu u pravilnim redovima kao ovaj plastični komad frizerskog pribora. Tipični must have ukras za kosu koji smo svi posjedovali i mučili se kako da ga ispetljamo iz kose nakon uporabe.

4. MUCASTE VESTE

Sjećate se kad ste prvi put ugledali ovo modno čudo u univerzalnoj veličini koja pristaje svakom konfenkcijskom broju ? Izgledale su kao opravica za chiwuave i rastezale su se do doslovno svake veličine te pritom bile iznimno zanimljive tako mucaste na dodir. Nevjerojatno i ujedno urnebesno modno čudo devedesetih.

5. TRAPERICE ŠIROKIH NOGAVICA

Nije bitno da li ste posjedovali ikakve skejterske vještine, skateboard, kakve tenisice, štikle ili čizme ste nosili jer se ionako ništa nije vidjelo ispod njih. Strašno nepraktične za kišno ili snježno vrijeme, međutim u njima je stražnjica uvijek izgledala odlično.

Najružniji modni trendovi 90-ih
Plastične špangice

6. UKRASI ZA KOSU

Ništa nije odavalo takav dojam elegancije i stila u devedesetima kao kosa prepuna plastičnih ukosnica u obliku leptirića u svim bojama ili ukosnica u obliku zvjezdica koje bi se zakačile na svaki pramen kose ili pletenica.

7. ODREZANI GORNJI DIO TRAPERICA

Nemojte se ni pretvarati da vam se ovo nije sviđalo. Mariah Carey je tada tvrdila kako je upravo ona zaslužna za pokretanje ovog trenda, koji je navodno potekao na snimanju njenog spota za pjesmu „Heartbreaker„. Iako je post ubrzo zaboravljen, ovaj modni trend je još godinama bio sinonim za seksipil u devedesetima.

8. OGRLICE UZ VRAT

Svojevrsni buntovni izražaj svog desetljeća, ogrlice uz vrat u baršunastim materijalima s pripadajućim ukrasom od lažnog dragog kamena popularizirali su likovi iz tadašnjih hit teen serija. Ako ništa, ova ogrlica se nikada nije mogla zapetljati kao ostali lančići iz naše mladenačke kolekcije.

Najružniji modni trendovi 90-ih
Ogrlice poput tetovaža

9. TRAPER ŠEŠIRIĆI

Dobri protiv sunca, ali to je uglavnom to. Traper šeširići su i danas popularni, ali u dobnoj skupini od 0 – 3 godine, a ne kao u devedesetima – za sve generacije.

10. TAMNI RUŽEVI

Kao uostalom i za većinu predmeta s ove liste i ovdje vrijedi pravilo što više to bolje. Ili u ovom slučaju – što tamnije to bolje. Svakako veliki pečat make up izričaja u devedesetima.

Najružniji modni trendovi 90-ih
Jeans šeširić