Zimska idila u modernoj kolibi na vrhu krošanja

| Design |

Dizajnerski studio Snøhetta nedavno je završio s radovima na novom dodatku Treehotela u sjevernoj Švedskoj - riječ je o idiličnoj kućici na drvetu koja je sve samo ne mala. Tako se ova savršena zimska vikendica nalazi 10 metara iznad zemlje postavljena na 12 stupova kako bismo mogli imati najbolji pogled na polarnu svjetlost.

The 7th Room by Snohetta

The 7th Room pruža pogled na švedsku Laponiju do rijeke Lule i aurore borealis na sjevernoj hemisferi. To je jedna (i najveća) od šest vikendica "u drveću" koje čine Treehotel - apartmane za goste postavljene visoko u krošnjama.

The 7th Room by Snohetta

Stubište se isprepliće pomoću trupaca i stupova na ulazu, a malo dizalo prevozi prtljagu gostiju do vrha. Suprotstavljajući se tamnom eksterijeru, interijer vikendice opremljen je brezinim šperpločama koje služe kao obloga zidova te pepeljastim drvenim podovima koji su nadopunjeni svijetlim namještajem.

The 7th Room by Snohetta

55 četvornih metara nudi dovoljno prostora za pet osoba što uključuje dvije spavaće sobe, dnevni boravak, kupaonicu i terasu. Promjene u visini poda definiraju različita područja plana - tako se dnevni boravak nalazi 30 centimetara niže od spavaće sobe, gdje su kreveti ugrađeni u podu.

The 7th Room by Snohetta

Dvostruki sloj mreže obuhvaća jaz između dvije sobe postavljene na suprotnim stranama vikendice kako biste mogli uživati u prirodi. Za one hrabre, spavaća vreća je sve što je potrebno za uživanje u noći pod zvjezdanim noćnim nebom.

The 7th Room by Snohetta