Želite li putovati sami, ovo su destinacije za vas

| Travel |

Idealne destinacije za solo putovanja

Iako putovanja s prijateljima ne mogu biti loša, ponekad je bolje otputovati i otkriti nešto sam bez društva. Ako vam se sviđa ideja i/ili ako ste planirali na svoju sljedeću avanturu otići sami, ovdje možete pronaći neke od najboljih destinacija za solo putovanja. Za svakoga po nešto!

ČILE

Čile

Za ljubitelje gradova, Santiago je najbolji izbor. Ovaj sofisticirani i šik grad jednostavan je za navigaciju. Solo putnici lako će pronaći najkraći put do Bellaviste ili Lastarria četvrti, koje su upakirane s trendi barovima, restoranima i uličnim kafićima savršenima za promatranje ljudi. Otiđite i na jug Čilea do Patagonije na zapanjujuće planinarenje ili brodsko krstarenje duž fjordova kako biste se divili visokim ledenjacima.

AUSTRALIJA

Australija

Već ste napravili odluku krenuti sami na avanturu pa zašto ne otići na najveću avanturu? Australija je fantastična destinacija za solo putnike. Australci su putnici po prirodi i razumiju poziv na putovanje, tako da su veoma gostoljubivi kada su solo avanturisti u pitanju. Australija je također jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, a Engleski nam ne bi trebao biti problem.

TAJLAND

Tajland

"Zemlja smješka" zvuči kao divno mjesto za solo putnike. Osim što na njemu žive najtoplijih ljudi na svijetu i što je vrlo pristupačna destinacija, Tajland će udariti na sva vaša osjetila. Od šarenih tržnica, žestoke urbane scene i ulične hrane do umirujuće, električno plave vode prošarane vapnenačkim stijenama i bujne džungle okružene rižinih poljima, sve je to što Tajland pruža. Kao bonus, zemlja propovijeda jednakost spolova, a engleski govori gotovo svatko.

BARCELONA

Barcelona

Uz jednostavan navigacijski sustav javnog prijevoza, Barcelona je jednostavan grad za solo putnike. Obavezno otiđite na arhitektonski Antoni Gaudi obilazak po Barceloni. Grad je dom za devet UNESCO zaštićenih svjetskih baština, od kojih je sedam dizajnirao Gaudi. Barcelona će zadržati vaš želudac zauzetim, a možda ćete i nekog upoznati za stolom. Zauzmite barsku stolicu u jednom od brojnih tapas objekata i družite se ili posjetite Boqueria tržnicu kako biste sami jeli.

NEW YORK

New York

Unatoč bolnoj glasini da Njujorčani su neprijateljski nastrojeni (to nije istina!), oni su zapravo jedni od najprijateljskijih i najuslužniji gostoprimci. New York je vrtoglav niz stimulacija, s fantastičnim kazališta i koncertima do restorana koje se protežu od ultra-šik na uličnih, a svi su ukusni. Sjednite u lokalnu birtiji i promatrajte ljude. Posjetite umjetničku stranu NYC-a, bilo najnoviju izložbu u MoMA-u ili eklektične grafit-murale u Bushwick četvrti u Brooklynu. Trebate trenutak mira? Sjednite u Staten Island Ferry do Staten Islanda i nazad. Ne samo da je besplatno, već ćete imati jedan od najboljih pogleda na Kip slobode, bez potrebe da potrošite novce. Što god odaberete, solo putnici su sigurno će se sprijateljiti u New Yorku.

KOSTARIKA

Kostarika

Osjećaj usamljenosti u Kostariki jednostavno nije moguće zbog prevelikog broja stvari koje morate vidjeti. Džungle i plaže daju dovoljnu količinu "solo" vremena, a nakon njega vrijeme je za zip lining, planinarenje po vulkanu ili namakanje u vrućim izvorima. Otiđite u jedno od mnogih joga utočišta ili naučite surfati (ili pronađite savršenu kombinaciju jednog i drugog!). Kostarika je jedna od najmirnijih zemalja na svijetu. Oni nemaju ni vojsku - jer im nije potrebna.

IRSKA

Irska

Osim savršene kombinacije grada i seoskog života, Irska je iznimno vizualno i kulturno bogata. Posjetite Dublinu i glasovitu pub scenu te naručite pola litre piva i uživajte uživo u tradicionalnoj irskoj glazbi. Zatim krenite na put prema zapadnoj obali zemlje vozeći se po Wild Atlantic Wayu, lijepom primorskom putu koji obgrljuje zapadni dio otoka. Irska je prepuna prijateljskih prenoćišta, što čini spontana noćenja solo putnika jednostavnima i sigurnima.

PUERTO VALLARTA, MEXICO

Puerto Vallarta, Mexico

Na meksičkoj obali Pacifika nalazi se energičan i šarmantan grad uz more imena Puerto Vallarta. Rezervirajte hotel u četvrti Zona Romantica koja je samo nekoliko koraka od prepune plaže. Odlučite se za jedan od brojnih barova na plaži, gdje možete uživati na lounge stolici cijeli dan ili nabavite dnevnu propusnicu na više ekskluzivnih beach klubova koji imaju privatne bazene osim izravnog pristupa plaži. Uzmite u obzir posjetu do obližnjeg Yelapa, malog, uspavanog grada na plaži u Bahia de Banderasu. Noću četvrt Malecon oživi uz pomoć barova i restorana. Nemojte provesti noć bez kušanja najboljih tacosa u gradu u Pancha Takosu.