Vraća nam se Terraneo: Saznajte sve o novom konceptu festivala Terraneo Summer Break 2015

| Art |

Vraća nam se Terraneo: Saznajte sve o novom konceptu festivala Terraneo Summer Break 2015
Terraneo Summer Break

Terraneo Summer Break 2015 od 16. lipnja do 14. kolovoza u Šibenik i Zadar dovodi vrhunske svjetske i hrvatske glazbenike! Drugo izdanje ovog posebnog projekta šibenskog Terraneo festivala i ove godine ostaje u Šibeniku, s koncertima na ljetnoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, a novost je da će se dio programa odvijati i u Zadru, na Trgu pet bunara i na trgu ispred crkve sv. Donata.

Osim upečatljivih koncertnih lokacija, organizatori Terraneo Summer Breaka 2015 i ove godine ostaju vjerni konceptu u kojem se pri odabiru line-upa izvođača rukovode ponajprije originalnošću i posebnošću izvođača, pa će tako ove godine publika imati prilike u sklopu šest koncertnih večeri doživjeti jedinstvene priče s izvođačima sa svjetske i domaće glazbene scene.

Otvorenje ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka održati će se u utorak 16. lipnja, na zadarskom Trgu pet bunara, pod nazivom «Terraneo Moves Zadar». Ideja ove večeri je predstaviti u Zadru pravu Terraneo atmosferu, kroz grand opening u punom smislu te riječi, s raznovrsnim cjelonoćnim programom na dvije pozornice, popratnim impresivnim svjetlosnim mappingom La Luz Vizuals kolektiva iz Mađarske i uvertirom u program koji će započeti od 18 sati uz Terraneo DJ Crew. U prvom, laganijem dijelu večernjeg programa nastupiti će odlična američka kantautorica i kontrabasistica Amy LaVere uz pratnju gitarista Will Sextona (SAD) te jedna od najcjenjenijih domaćih kantautorica Irena Žilić (HR). U drugom dijelu večeri, koji se nakon ponoći okreće u clubbing smjeru, predstaviti će se novi, urbano-plesno-jazzy projekt bubnjara Janka Novoselića pod nazivom Kozmodrum (HR), te live electro performans dj-a, producenta i glazbenika koji se krije iza aliasa Fikcio Monger (HR).

Vraća nam se Terraneo: Saznajte sve o novom konceptu festivala Terraneo Summer Break 2015
Terraneo Summer Break

Drugi u nizu koncerata na zadarskom Trgu pet bunara uslijedit će u utorak 14. srpnja s nastupom gitariste, dj-a i producenta sa stilom, pionira novije talijanske acid-jazz i lounge glazbe Nicole Contea (ITA) s pratećim peteročlanim combo sastavom. Nakon nastupa Contea, zabava se nastavlja uz nastup jednog od najcjenjenijih hrvatskih dj-a i producenata, Ilije Rudmana. Izvođače koji će na istom mjestu nastupiti dan kasnije, u srijedu 15. srpnja, otkriti ćemo uskoro.

Šibensku pozornicu ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, na lokaciji Tvrđave sv. Mihovila, otvorit će u petak 24. srpnja Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersi (SAD), na najplesnijem od svih ovogodišnjih Terraneo koncerata, uz warm-up i after party Terraneo DJ Crew-a. Nakon njih, u subotu 25. srpnja, na istom mjestu nastupa jedan od najboljih americana bendova današnjice, nepredvidivi i neodoljivi Lambchop (SAD). A ovogodišnji Terraneo Summer Break zatvorit će 2Cellos (HR), u petak 14. kolovoza velikim koncertom u Zadru, na Trgu ispred crkve sv. Donata. Stjepana Hausera i Luku Šulića ne treba posebno najavljivati, dovoljno je samo reći da je njihov prošlogodišnji Terraneo Summer Break koncert, na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, bio rasprodan tjedan dana unaprijed, a da oni koji su prisustvovali ovom glazbenom spektaklu, još danas pričaju o polusatnom bisu za pamćenje s kojeg publika, jednostavno, nije željela otići kući.

Uz istaknute izvođače, treba posebno naglasiti i vizualnu dimenziju programa za koju će biti zadužen neizostavni La Luz Visuals kolektiv iz Mađarske, koji će sa svojim svjetlosnim performansima i mappingom biti sastavni dio svakog ovogodišnjeg Terraneo Summer Break programa.

Prve informacije o kartama i novim izvođačima očekujte uskoro!

Vraća nam se Terraneo: Saznajte sve o novom konceptu festivala Terraneo Summer Break 2015
Terraneo Summer Break