Veuve Clicquot Business Woman Award 2018

| |

Miva galerija vina već treću godinu organizira dodjelu nagrade Veuve Clicquot Business Woman Award u Hrvatskoj.
Za prestižnu nagradu ove godine nominirane su četiri prekrasne dame, a jedna od njih krajem rujna u Zagrebu će biti proglašena pobjednicom.

Veuve Clicquot Business Woman Award, svojevrsni je Oscar, koji se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta, a osnovan je 1972. u čast Madame Clicquot, iznimne poslovne žene, Francuskinje koju je krasila hrabrost i istaknuti poduzetnički duh. Godine 1798. Madame Clicquot udala se za uspješnog proizvođača šampanjca Françoisa Clicquota, a kad je u 27. godini ostala udovica, preuzela je poslovanje te postala prva žena na čelu kompanije. Poduzetnički duh pokazala je 1810. godine kada je proizvela prvo vintage vino u regiji Champagne. 

Predstavimo redom ovogodišnje nominirane dame, Kristina Ercegović, Alis Marić, Aleksandra Dojčinović i Ivana Matić.

Kristina Ercegović, uspješna poslovna žena koja je svoju poduzetničku priču započela u uspješnim tvrtkama, međutim osjetivši potrebu za daljnjim rastom nije se bojala izazova, već je hrabro krenula graditi svoju priču. Danas je autorica uspješnih blogova, članaka i knjiga o poduzetništvu. U okviru svoje tvrtke Zaokret, pokrenula je popularan Business Cafe, putem kojeg umrežava i educira male poduzetnike. Kristina danas posluje u šest zemalja bivše države, a od nedavno i u Austriji jer se Business Cafe širi prodajom licence.

Alis Marić, nakon uspješne korporativne karijere u vodećim svjetskim tvrtkama, odlučila je napraviti zaokret u životu i radu. Oduvijek gaji veliku ljubav prema čitanju i knjigama. Upravo zato pokreće Čitaj knjigu Facebook stranicu, a kasnije i blog istog imena, te je Alis vrlo brzo ljubav prema knjigama pretvorila u poduzetnički pothvat. Čitaj knjigu danas je popularna stranica i blog koji okuplja 500.000 knjigoljubaca u regiji, Blog ima cilj popularizirati čitanje, podići svijest o važnosti knjiga i čitanja za zdravlje, obrazovanje i napredak.

Aleksandra Dojčinović, kao pripadnica novije generacije žena hrvatske mode i poduzetništva, Aleksandra svoje poslovanje od samih početaka vodi strastveno i racionalno u isto vrijeme, što je i vidljivo u kontinuiranom desetljeću rada. Aleksandrina estetika je pročišćena, ženski snažna, djevojački nježna. Osim odjeće u sklopu LeiLou branda Aleksandra već nekoliko sezona uspješno dizajnira modne dodatke i cipele. Kolekcije predstavlja na velikim samostalnim revijama dva puta godišnje, uvijek na novoj, atraktivnoj lokaciji i za sezonu naprijed. LeiLou danas uz tri trgovine u Zagrebu, Splitu i Stuttgartu prisutan je u cijeloj regiji, ali i u sve više svjetskih zemalja, a upravo Aleksandrine kreacije su sve češći odabir mnogih poznatih osoba u svijetu za važne događaje i red carpet evente.

Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria, branda za žene u biznisu. Portal, networking eventi, konferencije, članski program, sve su to obilježja Ivaninog posla, a prije pokretanja vlastitog biznisa gradila je karijeru u međunarodnim revizorskim i konzultantskim kućama. Započela je 2012.organizacijom Networking breakfasta inspirativnog događaja za poduzetnice koji se održava i danas, te je postao prepoznatljiv dio branda. Do danas Women in Adria prerasla je u platformu na kojoj se promoviraju poduzetnice i korporativne žene s događajima diljem Hrvatske i prvom franšizom u Makedoniji. Women in Adria istovremeno je važan savjetnik kompanijama u razvoju njihovog pristupa prema ženama u biznisu.

Četiri predstavljene dame, koje su u konkurenciji za ovogodišnju nagradu tijekom svoje karijere istaknule su se marljivošću, originalnim idejama, te postavile ljestvicu više u standardima poslovnih izazova, baš poput Madame Clicquot.