U Zagrebu uskoro konferencija o ženama u IT industriji

| Tech |


Ladies of New Business

Znate li da žene drže ključne pozicije u nekima od najvećih i najuspješnijih ICT tvrtki na svijetu, no još uvijek čine samo 1/4 radne snage u ovoj industriji? Da su za svoja znanja i talente plaćene su i do 30% manje u odnosu na muške kolege? Ovo je samo dio problematike žena u tehnološkoj industriji, i businessu općenito. Upravo na ovu temu će se ragovarati na nadolazećim Ladies of New Business događajima koji će se održavati početkom ožujka u Zagrebu (4.3.) u HUB365, Ljubljani i Beogradu u organizaciji Netokracije, a uz pomoć udruge Lean In Hrvatske i partnera.

Problemi su poznati - nejdnake place za isti posao, kritike i predrasude s kojima se žene susreću, nedovoljna podrška u usklađivanju majčinstva i posla i još mnogo toga.

No ono što nije poznato je, do kada će biti tako i kako mi i svatko od nas može pomoći da smanjimo nejdnakosti i nepravdu. Dovoljno je da počnemo od sitnih promjena u svom mikrokozmosu, od samih sebe, zatim polako mijenjajući statove naše okoline. Naravno, sve to, dajući podršku drugim ženama da se ohrabre u svojim odlukama.

Ladies of New Business okupit će više od 150 muškaraca i žena iz ICT industrije, a među njima direktorice i članice uprava, poduzetnice koje razvijaju svoje tehnološke startupe, aktivistice koje razvijaju nove društveno-korisne tehnološke projekte te inženjerke i kreativke poput dizajnerica ili programerki. Kroz panele i diskusije pokušat ćemo pronaći rješenja za probleme s kojima se žene susreću u razvoju digitalne karijere.

Osim razmjene iskustava, druženja i umrežavanja, možeš sudjelovati i u programu mentoriranja ‘Digitalni karanfil’, čiji je cilj povezivanje žena koje svoju digitalnu karijeru žele unaprijediti ili razvijati s mentorima koji im svojim iskustvom, savjetom, ali i pripravništvom mogu omogućiti brži osobni i poslovni razvoj. Ovaj hvalevrijedan program nastaviti će se i nakon događanja.

Ladies of New Business konferencija se odvija nakon posla,  od 17:30 sati. Planirana su dva predavanja i dva panela s temama koje zanimaju i one koji iza sebe imaju već dugogodišnju korporativnu karijeru i one koji su se radije fokusirali na poduzetništvo te one koji su tek u startu i žele vidjeti što ih čeka – i prilike i izazovi. Cijeli program imate na službenoj web stranici gdje možete zatražiti pozivnicu.