U Book Cafeu otvorena izložba „Hanibal Lucić“

| Art |

Djelo Fadila Vejzović

U galerijskom prostoru novootvorenog kluba Book Caffe otvorena je izložba grafičko-književna mape „Hanibal Lucić“ autora Fadila Vejzovića i Veljka Barbierija koja je za sve posjetitelje otvorena do 30. listopada.

Ideja o osnivanju galerije u prostorima Book caffea nastala je kao nastavak privatnog djelovanja vlasnika kluba. Kretanjem kroz suvremenu likovnu scenu i dugogodišnje praćenje stvaralaštva likovnih umjetnika, nametnula se ideja da se u novim prostorima Book Caffea u sklopu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu stvori prostor otvoren prvenstveno književnoj i likovnoj, ali i drugim povezanim umjetnostima. Intencija izložbenog djelovanja je pokazati povezanost likovne umjetnosti i književnosti kroz izložbe koje povezuju knjigu i sliku i to izlaganjem grafičkih mapa, ilustracija, knjiških naslovnica, plakata, stripa i svih drugih oblika dodira pisane riječi, crteža i slike.

Sustanarstvo u zgradi "NSK" nameće suradnju s našom najvećom knjižnicom i njenim arhivima kao prirodnu nužnost. Tako će se na izložbama naći već prikazana djela, ali i novi radovi ili djelovi opusa koji do sada nisu prikazivani i izlagani.

Osim što trenutno možete razgledati izložbu grafičko- književne mape „Hanibal Lucić“ autora Fadila Vejzovića i Veljka Barbierija, u Book caffeu četvrtkom navečer uživajte u zvucima grupe iTone, a petkom nastupa rezident DJ Markiz de Marco.

Posjetite Book Caffe i uživajte u spoju kulture i dobre zabave!