7 koraka do savršeno dekoriranog doma

| Lifestyle |

Blagovaona i dnevna soba Villa Vera
 Villa Vera

 Ako kupujete novi stan ili kuću, ili se pak po prvi puta mislite osamostaliti i započeti nov život, čestitamo vam! Prošli su dani unajmljivanja stanova - i sada imate savršenu priliku da učinite svoj stan onakvim kakvim ste ga oduvijek zamišljali! 

S obzirom na to da ste upravo potrošili ogromnu količinu novca na kupnju stana ili kuće, ideja dekoriranja i uređenja stana vam je sigurno malo zastrašujuća. Ako krećete od početka ili jednostavno želite da vaš dom malo više priliči odrasloj osobi od vaših prošlih stanova ili kuća, ovaj jednostavni vodič biti će vaš dekorativni izvor ideja!

1. Počnite s bojom

Ništa neće transformirati i personalizirati vaš prostor bolje od svježe obojanih zidova - nešto što trebate učiniti prije nego se uselite i unesete namještaj ili stvari. Vjerujte nam, oličenje praznog doma puno je jednostavnije i brže od brige oko pomicanja namještaja i prekrivanja ga plastikom.

2. Izaberite krevet

Ako uistinu startate od nule, odabir kreveta trebao bi biti na vrhu vaše liste prioriteta! S obzirom na to da ste novi u kupovini velikih komada namještaja, počnite s klasičnim komadom koji će vam poslužiti duže vrijeme umjesto stilskih komada koje bi vam mogle dosaditi za nekoliko godina.

3. Investirajte u dobar kauč

Zato što je to glavni dio vaše dnevne sobe, kauč je komad u koji trebate investirati. Sada kada imate svoj dom ne trebate birati kauč koji je lako preseliti i koji će odgovarati svakom prostoru. Odaberite visoko kvalitetni kauč savršene veličine i konfiguracije za vaš dnevni boravak. Cijene bi vas mogle iznenaditi, ali investicija uistinu jest vrijedna!

4. Napravite dobru bazu s tepisima

Tepisi su savršeni raznoliki komadi koji će dodati osobnost i teksturu svakoj sobi. Veliki tapison od prirodne tkanine relativno je jeftin način kako sakriti ružne podove - samo pazite da uvijek veličinom odgovara vašem prostoru.

5. Odaberite luksuznu rasvjetu

Jednom kada ste odabrali velike, važne komade namještaja, predlažemo vam da neko vrijeme provedete tražeći jedinstvene lampe i lustere kojima će vaš dom uistinu priličiti vašem. Lijepo i dobro osvjetljenje jako je važno u svakom prostoru, plus: dobro odabran komad može vizualno učiniti prostoriju toplijom i drugačijom.

6. Personalizirajte prostor tekstilom

Stolići, dodaci i unikatni tekstili su sljedeći na našoj dekorativnoj listi. Iako ste u prošlosti možda odabrali klasične jastučiće, sada kada ste ofarbali zidove i investirali u kvalitetan namještaj i osvjetljenje - dobra ideja je odabrati ukrasne jastučiće koji su više u skladu s vašim osobnim stilom. 

7. Dodajte karaktera vašem domu s jeftinom umjetnošću

Kolekciju dobre umjetnosti možete skupljati s vremenom, ali to ne znali da vaši zidovi moraju biti goli cijelo vrijeme. Predlažemo da odaberete nekoliko jeftinijih slika koje vam se sviđaju i koje se uklapaju u vaš dom - ili još bolje, uredite ih sami ako ste umjetnička duša!