U 3 koraka do zdravije i jače kose!

| Beauty |

Slaba i rijetka kosa je problem koji muči veliki broj žena diljem svijeta. Ako ste jedna od njih, vrijeme je za promjene koje će vašoj kosi podariti sjaj i gustoću o kakvoj ste oduvijek sanjale. Obećajte sebi (i svojoj kosi) da će vam sljedeća tri jednostavna koraka postati rutina u njezi kose i vidjet ćete kako je lako doći do guste i sjajne kose s naslovnih strana.

1. Smanjite toplinu.

Svi već znamo kako su prevrući aparati za styling kose krivi za sve ispucale vrhove, nepotrebna lomljenja i nekontrolirano ispadanje kose. Prema tome - učinite svojoj kosi uslugu i smanjite toplinu na svojim sušilima, peglama za kosu i uvijačima.


2. Sušite kosu prirodnim putem

Kad već govorimo o uništavanju kose toplinom, zašto ne biste smanjili vrijeme provedeno pod sušilom za kosu tako da pustite kosu da se prvo osuši na zraku? Na taj način kosa će vam i dalje izgledati stilizirano, a reducirati ćete potencijalnu štetu koju bi prouzročilo sušilo.


3. Koristite svilenu jastučnicu

Ovo je savjet u koji se kunu svi celebrity frizeri! Naravno, svila zvuči skupo i glamurozno, ali ovo prirodno vlakno puno je bolje za vašu kosu od obične pamučne jastučnice koja isušuje kosu, ali i kožu. Plus, mekana vlakna svile ne proizvode nikakvo trenje na vašoj kosi dok spavate pa će tako i vaša frizura duže ostati postojana, a pramenovi kose glatki.