Trebate li baš svaki dan nositi puder?

| Beauty |

Instagram/@kimkardashian

Sigurno ste puno puta čula da je štetno svaki dan koristiti puder, posebice od mama i baka.Je li ovo samo mit ili istina, donosimo vam u nastavku.

Ako ste od svojih mama i baka čule da je tekući puder štetan za kožu, bile su u pravu. No, samo za pudere u njihovo vrijeme. Naime, puderi su u prošlosti bili puni štetnih sastojaka i jakih pigmenata, sto danas svakako nije slučaj.

Današnja make up industrija je jako napredovala pa se koristi sve manje štetnih kemikalija, a formule su lagane te ne opterećuju vašu kožu.

Većina proizvoda koji dođu na današnje tržište je ispitano nizom istraživanja provedenima od strane dermatologa, a neki puderi čak imaju korisne sastojke za vašu kožu, ako što su aloe vera i hijaluronska kiselina.

Suprotno uvriježenom mišljenju, nošenje tekućeg pudera može biti dobro za vašu kožu jer štiti kožu od štetnih vanjskih utjecaja, kao sto su sunčeve zrake ii zagađen zrak. Sloj tekućeg pudera će pokupiti sve cestice zagađenja te djelovati kao zaštitna barijera od UV zraka.

Dakle, nošenje tekućeg pudera nije loše za vašu kožu ako odaberete pravi tip proizvoda pa nema prepreke da se svaki dan osjećate bolje i samopouzdanije uz malo pudera.