Što mislite o aplikaciji za špijuniranje partnera?

| Lifestyle |

Aplikacija "Rastreador de Namorados" koja se reklamira kao "privatni istražitelj u džepu vašeg partnera"  na kratko je bila u ponudi Google Playa nudeći pomoć da se prati kretanje partnera, primaju kopije poruka poslanih s njegovog ili njenog mobilnog telefona, uz opciju za prisluškivanje razgovora. Postala je pravi hit u Brazilu i skinuta je više od 50.000 puta. 

Google je poslije određenog vremena uklonio ponudu, jer su mnogi korisnici ukazali na to da se ova aplikacija može koristiti na daleko perfidniji način. Ona se više ne nalazi u ponudi, ali još uvijek se može skinuti sa službene stranice. Kompanija se ogradila od odgovornosti tvrdeći da je riječ o aplikaciji u svrhu zabave i da prvi korak prilikom instalacije upozorava da treba tražiti dozvolu partnera. 

Mladi tvorac aplikacije Mateus Grijo kaže da je nastala kao rezultat šale između njega i njegove devojke, ali dodaje da je ubrzo shvatio kako je riječ o pravom hitu. Aplikacija je besplatna, međutim, ako platite dva dolara, ikonica aplikacije neće biti vidljiva na mobilnom telefonu vašeg partnera.