"Spiljski" odmor s pogledom na Egejsko more

| Travel |

U mjestu Oia na otoku Santoriniju u Grčkoj, nalazi se hotel "Solstice Luxury Suites" kojeg je dizajnirao arhitektonski studio Dimitra Rafa. Gradnja je počela u siječnju, a završila u lipnju ove godine te se sastoji od malih špiljskih struktura i jednog nadzemnog studija. Svi apartmani imaju dvorišta koja su dizajnirana tako da slijede prirodni nagib krajolika. Otvoreni prostori nude površine za opuštanje koje omogućuju posjetitelju fantastičan pogled te mogućnost da postane jedno s okolinom unutar ovog jedinstvenog krajolika.

Solstice Luxury Suites

Arhitektonski studio, dizajn interijera, izrada namještaja i rasvjete po mjeri, kao i tehnološka konstrukcija i nadzor nad svim prostorima djelo je Dimitra Rafa. Sve u svemu, obnova je namjerala revitalizirati postojeću školjku, s naglaskom na tradicionalne morfološke elemente cycladic arhitekture i suvremeni dizajnerski jezik. Ovaj dijalog između starog i novog susreće se i suprotstavljanja tradiciji materijala i tehnika. Tako imamo spoj cementnog estriha s novim materijalima, kao što su keramičke pločice s uzorkom. Estrih je uglavnom bijel, poštujući karakterističan identitet otoka i crn na otvorenom prostoru, nalik na vulkanske stijene.

Solstice Luxury Suites

Prisutnost kamena aludira na vulkan i može se naći u interijeru kao arhitektonski elemenat ili kao glavni građevinski materijal u potpornim zidovima. U unutrašnjosti, cilj je bio stvoriti jedinstvenu, opuštenu atmosferu u svakoj sobi koja je postignuta kroz dizajn po mjeri elemenata. Karakterističan primjer namještaja po mjeri su perforirane drvene ploče u kupaonici koji omogućuju stvaranje jedinstvenog uzorka svakog sata u danu.

Solstice Luxury Suites