Šminka na plaži, da ili ne?

| Beauty |

Prijašnjih godina bila sam teški protivnik make up-a na plaži, no na kraju je prilično jednostavno - postoje dva pravila kako dobro nositi make up na plaži. Manje je više i ključna riječ je vodootporno. Sigurna sam da se svatko od nas susreo s pojedincima kojima se topio make up po izlasku iz mora ili od same vrućine, a kako se to ne bi dogodilo i vama, potrebno je koristiti šminku koja je vodootporna, a za to će vam prvenstveno trebati dobra vodootporna maskara.

Također se u vodootpornim verzijama mogu naći i tuševi za oči, kao i olovke, u tamnim, ali i odvažnijim bojama (plava, tirkizna, ljubičasta). Postoje i trajni ruževi ako ste baš sigurni da vam je ruž na plaži potreban. Ovdje bih ipak savjetovala da se držite prozračnijih i svjetlijih varijanti. Ispod make up-a svakako bi trebali nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, no ako vam to nije u navici prisilite se barem koristiti podloge koje sadrže zaštitni faktor. 

Kako ne bi pretjerali kombinirajte samo dvoje od ponuđenih make up proizvoda. Recimo samo maskaru s laganim ružem ili maskaru s veselom bojom tuša itd. Svakako uzmite u obzir da se vodootporni proizvodi teže skidaju nego obični te će vam tako biti potrebno da koristite uljni skidač za make up. Dobro nahranite kožu nakon korištenja make up-a i obavezno skidajte make up.