Sinoć je počeo Terraneo!

| Art |

Terraneo 2012.
Terraneo 2012.

Odličan glazbeni program, strani i domaći bendovi, dj gostovanja, non-stop party zone, radionice i predavanja, izložbe i performansi, kampiranje, zabavni sadržaji, ekologija, kupanje, sunce i more... jednom riječju Terraneo, glazbeni festival koji pruža tjedan dana nezaboravnog ljetovanja i zabave!

Jučer je otvoreno drugo izdanje festivala Terraneo i već prvi dan bilo je odlično.Terraneo se održava u napuštenoj vojarni nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u pravi mali grad koji zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom. Između ostalih sinoć su nastupili: Thievery Corporation, DJ set Groove Armade, Friendly Fires, The Ting Tings, The Notwist, Anna Calvi i Future Islands te iz regije Gatuzo, Ola Horhe, Kimiko, Goribor i ABOP. U četiri festivalska dana nastupit će više od 120 izvođača iz svijeta i regije – riječ je o spoju glazbenih veterana koji su ostavili dubok trag na sceni, kao i najkreativnijih i najprogresivnijih aktualnih izvođača nove svjetske scene. Spomenuti izvođači nastupit će na čak sedam festivalskih pozornica: na Terri, Aqui i Aeru, u hangarima Red Bull Music Academy, Muzika. HangaRu, bonbon kupoli te pozornici Akustika.

Prvo izdanje festivala Terraneo u kolovozu 2011. godine privuklo je u Šibenik više od 30 000 posjetitelja iz cijele Europe. Glazbeni program u trajanju od 5 dana s više od 120 izvođača na 3 open-air pozornice i dva dj hangara bio je koncipiran tako da zadovolji i najistančanije glazbene ukuse. Terra, Aqua i Aero pozornice imale su čast ugostiti aktualna imena svjetske glazbene scene kao što su: The National, Janelle Monae, La Roux, The Fall, Crystal Castles, Mogwai i mnoge druge.

Ove godine festivalski program započinje svaki dan u 18.30 sati na pozornici Aqua i završavaju u ranim jutarnjim satima na pozornici Aero. Festivalske blagajne na kojima još uvijek možete kupiti svoju ulaznicu rade od 10 ujutro. Cijena festivalske ulaznice na ulazu iznosi 490 kuna, cijena dnevnih ulaznica 250 kuna, a ukoliko kampirate tijekom cijelog festivala platiti ćete 200 kuna. Večeras je najiščekivaniji nastup američke grupe The Roots koja je osvojila Grammyja za duet s neponovljivom Erykah Badu. Cijeli raspored možete pogledati ovdje.

The Roots na Terraneu
The Roots na Terraneu

Organizatori su zadnju večer kako bi još malo produljili taj glazbeno-ljetni provod, odlučili realizirati jedan završni mega party za sve one koji još malo žele ostati u svijetu Terranea. Tako će se četvrti festivalski dan, u petak, 10. kolovoza sav program održati na jednom mjestu, u središtu festivala, u Aero zoni i festivalskom kampu i to na ukupno pet pozornica. Ovaj program zadovoljiti će sve glazbene ukuse, moći ćete čuti bendove i DJ-e koji garantiraju dobru zabavu u rasponu od RnR, preko punka, furioznog ethna, reggae/DUB i crossover ritmova spomenutog žanra, sve do elektronskih žanrova poput dub stepa, modern bassa, uk funkya i housea. Raspored nastupa izvođača složen je kao vrhunska kompilacija namijenjena za iskusne partijanere!

Cijena ulaznice za četvrti festivalski dan iznosit će 50 kuna i moći će se kupiti isključivo na festivalskoj lokaciji.