Saint Laurent razočarao, a Givenchy i Chloe oduševili Pariz

| Fashion |

Saint Laurent razočarao, a Givenchy i Chloe oduševili Pariz

Predzadnja dva dana tjedna mode u Parizu prošla su vrlo uzbudljivo! Revije su održali mnogi renomirani dizajneri, a još je veći broj svjetskih celebrityja sjedio u njihovim prvim redovima. Sigurni smo da i lijepo sunčano vrijeme u francuskoj metropoli fashionisticama svakako uljepšava ionako šarmantne dane ispunjene gorko slatkim poslom gledanja mnogobrojnih revija...

U zadnja dva dana revije su održali Nina Ricci, Kenzo, Emanuel Ungaro, Celine, Maison Rabih Kayrouz, Chloe, John Galliano, Akris, Jean Paul Lespagnard, Givenchy, Stella McCartney, Sacai, Leonard Paris, Giambattista Valli, Veronique Branquinho, Lutz Huelle, Hermes, Sonia Rykiel, Esteban Cortazar i Saint Laurent. Za vas smo po običaju izabrali najatraktivnije od njih i recenzirali ih.

Kao što smo već spomenuli, prvi redovi su bili vrlo atraktivni. Primjerice, Ninu Ricci gledali su Laetitia Casta, Leandra Medine, Hamish Bowles, Garance Doré, Susie Lau, Giovanna Battaglia i Anna Dello Russo, Chloe su gledali Lorde, Kelly Rowland, Veronika Heilbrunner, Caroline Issa, Rumi Neely, Leandra Medine, Kristina Bazan, Johannes Huebl, Olivia Palermo, Elena Perminova, Chiara Ferragni, Miroslava Duma, Poppy Delevingne i Leigh Lezark, Givenchy su gledali Jessica Chastain, Kanye West, Kim Kardashian, Katy Perry, Amanda Seyfried, Kris Jenner, Noomi Rapace, Mert Alas and Marcus Piggott, Julia Restoin Roitfeld, Giovanna Battaglia i Harry Brant, Stellu McCartney su gledali Woody Harrelson, Paul McCartney, Kanye West, Poppy Delevingne, Cara Delevingne, Emmanuelle Alt, Mario Testino, Lily Donaldson, Aymeline Valade, Katie Grand, Mark Ronson, Miroslava Duma, Elena Perminova i Anna Dello Russo, te su Giambattistu Vallija gledali Olivia Palermo, Elena Perminova, Bianca Brandolini d'Adda, Suzy Menkes, Giovanna Battaglia i Noor Fares. Jedna od atraktivnijih revija, pričamo li o sceni i ambijentu, bila je ona Saint Laurenta, postavljena na visoku binu i osvijetljena s mnoštvom svjetla na kraju piste.

PFW FW 2015.
Nina Ricci i Chloe

Guillaume Henry novi je kreativni direktor u Nini Ricci, a njegova prva kolekcija za poznati brend je već bila uspješna. Predstavio je mnoštvo haljina od prozirne čipke i u šljokicama, kolorit je bio vrlo neutralan (bež, bijeli i navy), a outwear pomalo muževan i military što je činilo dobar miks. Vatru je tek tu i tamo rasplamsao crvenim outfitom, a nakon ove kolekcije, još više se veselimo vidjeti što će napraviti za sljedeće ljeto.

Kod Kenza također imamo svojevrstan twist. Brend koji se dosad itekako dobro promovirao po ulici majicama s printom, ove sezone ih je izostavio, no dao novi hit komad - u ovom slučaju puno skuplji i luksuzniji. Carol Lim i Humberto Leon predstavili su mnoštvo masivnih jakni i prsluka od kože i ovčjeg krzna koji su pravi statement komad. Osim toga, kolekcija je obilovala slojevitošću, lepršavim komadima i vrlo cool urbanim dojmom, izvedenim u mnoštvo boja s dominantom crnom.

Chloe pak vidimo romantično, boho i sasvim u 70-ima. Prikazali su mnoštvo patchworka, floralnih tkanina, prozirnih materijala i volane, koji su djelovali vrlo seksipilno u kombinaciji s military krojem outweara. Uz odjeću, kombinirane su ženstvene čizme koje su bile točka na i u kolekciji. Chloe žena istovremeno izgleda krhko i snažno, i sigurni smo da će ove divne haljine nositi velik broj fashionistica.

PFW FW 2015.
Giambattista Valli i Stella McCartney

Riccardo Tisci i dalje ima najatraktivniju reviju sezone za koju se uvijek traži ulaznica više, a s obzirom na to što je predstavio za nadolazeću jesen i zimu, "žicanje ulaznica" je sasvim opravdano. Kako sam dizajner kaže, inspiracija je viktorijanska Chola, što znači da se strogost miješa sa seksipilom, ima puno crnine, korzeta, ali i čipke, baršuna i krzna, pokoji komad s printom, uz mnoštvo facijalna nakita. Također, kolekcija kao da koketira s pojmom udovice u jednoj preseksipilnoj varijanti. Ponovno smo sigurni da ćemo puno Givenchyja viđati po mnogobrojnim eventima.

Dizajnerica Stella McCartney ima tu nevjerojatnu moć stvaranja nonšalantnosti s tolikom lakoćom da djeluje sasvim prirodno i nenametljivo. Komadi su balansirali između muških i ženskih topljenjem krutih linija, no bilo je i seksipila u komadima s dubokim dekolteom i onima koji otkrivaju jedno rame. Kolorit je bio vrlo neutralan, tek s dva outfita u jarkoj boji i s printom, a posebno moramo pohvaliti bunde od umjetna krzna koje izgledaju fenomenalno i vrlo realistično.

Giambattista Valli je na pisti pokazao svu ekscentričnost 70-ih koja se vidjela od kombiniranja haljina/kaputića na hlače, krojeva, printeva i boja. Kolekcija je djelovala vrlo ženstveno, zahvaljujući cvjetovima i leptirima, te pokojem volanu i šljokicama, dok su dozu seksipil dale visoke čizme na vezanje, nalik na one Toma Forda koje se nose cijelu sezonu. Za razliku od prijašnjih kolekcija, ova ima dozu zrelosti i ozbiljnosti.

Za kraj ostao je Saint Laurent, kojega je Hedi učinio već pomalo predvidljivim. Glam rock i punk 80-ih vidljiva su inspiracija za ovu kolekciju, koja se proteže od frizure i jakog makeupa, pa sve do odjevnih komada i njihovih kombinacija. Kolekcija je ponovno ispunjena seksi (ultra) mini haljinama, odijelima, kombinaciji printeva i kombinaciji sakoa ili veste na haljinu, čime već po samom opisu kolekcija zvuči drsko no već viđeno. Ove sezone najupečatljivije su bile haljine ukrašene s mnoštvom tila kao i one s tutu suknjicama, no možda najbolji komad kolekcije je šarena patchwork bunda, koja se u stvari i jedina zaista istaknula u kolekciji. U početku je Hedijev izričaj bio simpatično buntovan, no polako postaje besmislen.

PFW FW 2015.
Givenchy, Kenzo i Saint Laurent