Retro svjetiljka koja stvara fantastičan vintage ugođaj

| Design |

Dok je bio dijete, UX / UI dizajnera Simona Forgácsa, fascinirale su testne kartice koje smo imale prilike vidjeti na TV ekranima. Kao šarena geometrijska tijela, testne kartice su skup obrazaca koji kalibriraju i prilagođavaju televizijske signale za sliku koja će se prikazati ispravno neposredno prije emitiranja. Ali dok je bio mlad, Forgács nije razumio čemu one služe; sve čega se sjeća njegova je oduševljenost i privlačnost svjetlosnih uzoraka koji žive u istoj kutiji kao likovi iz Zvjezdanih ratova ili Povratka u budućnost.

MONO LAMP

Priča Simona Forgácsa seže u razdoblje prije interneta i računalnih igara, kada je televizija bila simbol tehnologije. Gledanje u testne kartice bilo je jednako kao da gledate u motor složenog stroja - s vremenom te su kartice postale simbol dominantne ere televizije u povijesti. Simon je tako htio uhvatiti svoju bit u simbolici objekta - što je dovelo do stvaranja Mono Lamp serije. Potrebno mu je bilo nešto više od godinu dana za stvaranje prototipa, stvaranja partnerstva i na kraju pronalaska prave ravnoteže između kvalitete proizvodnje, cijene i skalabilnosti.

MONO LAMP

Napravljena u Italiji, Mono Lampa dostupna je u dvije boje s bazom od jasena i aluminija te s 30 centimetara promjera u koji se lako ubacuje obična žarulja. Konačni učinak je ugodna rasvjeta s toplijim ili hladnijim tonovima - ovisno o boji površine.

MONO LAMP