Pripremite se za nogometni spektakl uz Zaprešić boyse

| Art |

Zaprešić boys
Zaprešić boys

Današnju utakmicu nazivaju utakmicom stoljeća. Iako se mi možda ne bi složili s tom tvrdnjom, drago nam je da opet imamo razlog za navijanje. Nacionalni ponos i sportska događanja najlakši su način za ujediniti narod, a toga su svjesni i dečki iz Zaprešić boysa. Nakon prvog samostalnog singla "U porazu i pobjedi", a posvećenog Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji uoči EURA 2012, Zaprešić boysi su uoči kvalifikacijske utakmice za SP 2014. između Hrvatske i Srbije predstavili pjesmu "Opijen tribinama".

Upravo kroz video spot ove pjesme dečki su htjeli dočarati navijački život - kako izgleda kada se tisuće ljudi stope u jedno i dijele istu emociju, a u tome su im pomogli i sami navijači tako što su slali svoje navijačke trenutke u oblicima videa. Glavni motivi spota su tribine i navijačko ludilo, a osim navijačkih trenutaka u spotu se prikazuje nastajanje same pjesme te prisjećanje Zaprešić boysa na neka davna putovanja.

Zaprešić boys
Zaprešić boys

Autor teksta je Marko Novosel, a glazbu, aranžman i produkciju potpisuju Bojan Šalamon Shalla i Zdeslav Klarić. Redatelj spota je Ivan Dražić iz grupe Connect koji je vrlo uspješno pokazao „redateljsko oko“ u posljednjem video spotu Connecta za pjesmu "Ljubi me budalo" dok je spotom „Opijen tribinama“ samo potvrdio talent i za ovaj vid umjetnosti.

'Kao i naš zadnji spot, ovaj je obilježilo zajedničko druženje, zahtjevno snimanje i nabrijavanje za nadolazeću tekmu. Spot je ustvari jedan presjek odnosno priča o tome kako inače nastaju navijačke pjesme u našoj ''radionici''. Prisjećajući se zajedničkih putovanja i avantura pokušali smo dočarati odakle tolika inspiracija za navijačke pjesme, te smo željeli probuditi taj osjećaj ljubavi i adrenalina u svima drugima. Spot je obogaćen snimkama sa samih utakmica, nadamo se da će se svi pravi navijači prepoznati u njemu a da ćemo svi zajedno u petak 22. ožujka biti ''opijeni tribinama'' - opisuju Zaprešić Boysi.

Pogledajte „Opijen tribinama“, a večeras bili žensko ili muško, budite uz našu nogometnu reprezentaciju!

Zaprešić boys: Opijeni tribinama

LUTAM GRADOM U ZRAKU OSJEĆA SE
LUDILO ŠTO DANIMA NAS TRESE
SVE TE BRIGE NIŠTA VAŽNO NIJE
JER SE BLIŽI TAJ TRENUTAK KAD NAŠ MALI KUTAK
SVEMIRA TE ZOVE GLASNIJE

REF:

VJERUJ NEMA DO OSJEĆAJA KAD SI OPIJEN TRIBINAMA
ISTA KRV TU SPAJA SVE VRELA DOK SE STRASTI BUDE
ISTA SUZA NAM PADA NA DLAN HTJELA BI UKRAST PREDIVAN SAN
U NJEMU ISTA PRIČA JE HRVATSKA IDE I NE STAJE

TVOJA SNAGA LEŽI TU U NAMA
NE TI NIKAD NEĆEŠ BITI SAMA
OD IMENA NJENOG U SRCU STEŽE 
OD PRVOGA DANA TA LJUBAV NAS VEŽE
ODUVIJEK I ZAUVIJEK

REF 2X

VJERUJ NEMA DO OSJEĆAJA KAD SI OPIJEN TRIBINAMA
ISTA KRV TU SPAJA SVE VRELA DOK SE STRASTI BUDE
ISTA SUZA NAM PADA NA DLAN HTJELA BI UKRAST PREDIVAN SAN
U NJEMU ISTA PRIČA JE HRVATSKA IDE I NE STAJE