Predstavljena Volkswagen električna vozila i HEP ELEN punionice

| Tech |

Punionice HEP ELEN i Volkswagen električna vozila

Najveći proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora i lider u razvoju eMobilnosti u Hrvatskoj HEP te Volkswagen kao predvodnik tehnoloških inovacija u automobilskoj industriji danas su predstavili svoje najnovije dostignuće - električne punionice ELEN i 100% električna Volkswagen vozila.

Uzvanicima su se obratile Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe, i Elisabeth Novak Bruder, direktorica marke Volkswagen pri Porsche Croatia te im je detaljno prikazan sustav punionica ELEN koji će vozilima osiguravati nužnu pogonsku energiju. Javne punionice bit će postavljene na javnoj lokaciji i njima će moći pristupiti svako vozilo koje se identificira na punionicu smartphone aplikacijom, RFID karticom, kreditnom karticom i sl.

Uz punionice ELEN, uzvanicima su predstavljena i vozila Volkswagen e-up! i e-Golf. Radi se o 100% električnim vozilima s najmodernijim Volkswagenovim električnim motorima, koja u potpunosti ispunjavaju očekivanja poslovne i obiteljske svakodnevnice.

e-Golf snage 85 kW (115 KS) postiže maksimalnu brzinu od 140 km/h, maksimalni doseg mu je od 130 do 190 km, uz potrošnju električne energije od 12,7 kWh. e-up! raspolaže snagom od 65 kW (85 KS), postiže maksimalnu brzinu od 130 km h, uz maksimalni doseg od 120 do 160 km i potrošnju električne energije od 11,7 kWh. Važno je napomenuti da Volkswagen uz četiri godine tvorničkog jamstva na vozila daje i osam godina jamstva na bateriju.

Predstavljena vozila HEP je nabavio uz subvenciju Fonda za zaštitu okoliša, a osim što štede gorivo i okoliš, predstavljaju novi iskorak u promicanju projekta eMobilnosti, strateškog projekta HEP grupe.

U ovom periodu za svaku privatnu kupnju Fond za zaštitu okoliša nudi 70.000 kn bespovratnih poticaja prilikom kupnje električnog vozila, do isteka rezerviranih EU sredstava za ovu subvenciju.

Punionice HEP ELEN i Volkswagen električna vozila
Tarik Filipović i Volkswagen električno vozilo

Današnje predstavljanje, koje se održalo u novim prostorima HEP-a, svojom nazočnošću je uveličao i Tarik Filipović, dugogodišnji suradnik i prijatelj marke Volkswagen, koji je rekao kako u skorašnje vrijeme planira kupiti Volkswagen e-vozilo.