Predstavljamo vam aplikaciju za najjeftiniji najam brodova u Hrvatskoj

| Travel |

Click & Boat

U mnogim europskim lukama nalaze se milijuni brodova koji se koriste samo nekoliko dana u godini. Za te iste brodove, koji pasivno plutaju u marinama, vlasnici brodova plaćaju izdašne godišnje troškove (oko 10% od ukupne cijene broda svake godine, što je u prosjeku oko 5000 € po plovilu). Upravo ovo opažanje potaknulo je na osnivanje fantastične aplikacije za iznamljivanje plovila.

U duhu ekonomije dijeljenja, nakon pokretanja Airbnba i BlaBlaCara, u prosincu 2013. pokrenut je Click & Boat -platforma za privatno iznajmljivanje brodova koja nudi vlasnicima brodova da zarade na svojim brodovima iznajmljujući ih preko sigurne i jednostavne internetske platforme. S više od 3000 vlasnika brodova koji koriste ovu platformu, Click & Brod je tržišni lider u svojoj domeni u Francuskoj, a sve veću ulogu zauzima i na europskom tržištu. Ove godine, Click & Brod se širi na šest novih zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Primošten

Hrvatska - destinacija iz snova za Click & Boat korisnike

Sa svojih 13 793 brodova, 112 luka, 1777 kilometara obale i 718 otoka i otočića Hrvatska čini veliki potencijal za Click & Boat. Brodove u Hrvatskoj ne unajmljuju samo hrvatski pomorci, već i brojni turisti koji su prepoznali ljepotu jadranskog arhipelaga. Click & Boat je odlična prilika za sve lokalne vlasnike brodova da brzo i jednostavno iznajme svoj brod zahvaljujući popularnoj internetskoj platformi koja je već prepoznata u mnogim zemljama Europe.

Hrvatska je među najpopularnijim turističkim destinacijama u svijetu, ali se inozemnim turistima i dalje čini veoma komplicirano iznajmiti brod u Hrvatskoj ako nisi Hrvat ili nemaš prijatelja koji će ti preporučiti nekog dobrog (i prijatnog) iznajmljivača brod(ov)a.

Click & Boat

Mobilna aplikacija Click & Boat

U prosincu 2014. godine Click & Boat je razvio prvu mobilnu aplikaciju koja svima omogućava da sigurno iznajme brodove. Osnivači Jérémy Bismuth i Edouard Gorioux su sigurni kako ova aplikacija odgovara potražnji: "Naši korisnici nam stalno šalju povratne informacije o platformi i usluzi stoga možemo reći da ova aplikacija radi na ispunjenju svih njihovih želja." Gotovo 500 000 korisnika željno je iščekivalo Click & Boat aplikaciju. Jednostavno i u samo nekoliko klikova, korisnik platforme može kontaktirati vlasnika i unajmiti brod iz snova za svoj idući godišnji odmor.

Jasna, učinkovita i user-friendly aplikacija omogućava vlasnicima brodova da sami upravljaju postojećim rezervacijama i olakšava klijentima potragu za željenim brodom. Jeremy i Edouard žele ponuditi još više mobilnosti vlasnicima i unajmljivačima, dopuštajući im da upravljaju svime s pametnog telefona.

Rovinj

Za vlasnike brodova

Pojedinci koji žele iznajmiti svoj brod kreiraju besplatnu objavu na Click & Boatu. Vlasnici sami biraju cijene po kojima žele iznajmljivati brod, označuju kada je brod dostupan za najam te što se od opreme nalazi na brodu. Nakon što Click & Boat provjeri oglas, ako je sve u skladu s pravilima platforme, objavljuje ga na svojoj stranici.

Click & Boat

Za unajmljivače

Pojedinci koji traže brodove za najam upisuje svoju polazišnu luku i datum kada žele ploviti u tražilicu na stranici. Nakon toga se prikazuje popis dostupnih brodova te klijenti mogu odabrati brodove koji ih zanimaju i direktno se obratiti njihovim vlasnicima. Ako se zahtjev za najam prihvati, unajmljivač može odmah online rezervirati brod i putem internetskog bankarstva platiti najamninu.

Split

Razmjena između vlasnika unajmljivača broad (Check-in i Check-out)

Vlasnik i unajmljivač broda susreću se na dan najma. Nakon što su zajedno pregledali brod i provjerili postoje li kakvi nedostaci ili oštećenja obje strane potpisuju ugovor koji je pripremio Click & Boat. Nakon toga se obavlja primopredaja ključa. Iste formalnosti se odvijaju i prilikom vraćanja broda. Nakon završetka plovidbe i vraćanja broda, vlasnik i unajmljivač imaju priliku ocijeniti drugu stranu. 

Click & Boat