Pogledajte "Mrvice iz dnevnog boravka" u Žar ptici

| Art |

Mrvice iz dnevnog boravka u kazalištu Žar ptica

Svoju prvu ovosezonsku premijeru, kazalište Žar ptica posvećuje tinejdžerima i problemima odrastanja u suvremenoj obitelji. Svi znamo s kojim se sve problemima nose današnji tinejđeri, nije lako biti na fejsu i pratiti trendove koje nameću njihovi napredni kolege, zato Žar ptica ima idealnu predstavu za mlade. Redateljica Franka Perković i dramaturginja Marijana Nola, uz pomoć scenografa Ive Knezovića i kostimografkinje Barbare Bourek, prvi put na scenu su postavili jedan od najčitanijih romana za mlade poznate hrvatske spisateljice Sanje Pilić, Mrvice iz dnevnog boravka premijerno će igrati 25. rujna.

Inače ovo je priča o jednoj neobičnoj zagrebačkoj obitelji i njihovoj svakodnevici o kojoj priča dječak Janko. Jankov otac je nazaposleni diplomirani filozof koji izrađuje nakit, mama crtačica u Zagreb filmu, a sestra Marina otkvačena srednjoškolska obuzeta svojim izgledom.
Predstava će nas ubrzo uvjeriti  dasu sve "mrvice" iz svih obiteljskih domova zapravo vrlo slične, ali će pametni i umjetnički nadareni Janko svoje probleme pokušati riješiti na posve neobičan  način.

U glavnim ulogama su Petar Atanasoski i Nataša Kopeč( na slici u prilogu), zatim  Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović, Natalija Đorđević, Gorana Marin, Berislav Tomičić i Iska Jirsak, kojoj je ovo prva suradnja s kazalištem Žar ptica.

Zanimljivo je što predstava zapravo govori o svakodnevnim problemima s kojima se susreću gotove sve današnje obitelji - nestašica novca i nervozni koja iz toga izvire. Mrvice iz naslova predstave zapravo su naša svakodnevica i sasvim uobičajena stvar.

Ukoliko ne znate gdje bi odveli svoju djecu,  braću i sestre i ostale male prijatelje uputite se od 25. rujna u Žar pticu.