Pobijedite prehladu jednim trikom ODMAH

| Lifestyle |

Iako prehlada nije uzrokovana padom temperature, konvencionalna mudrost sugerira da su jesen i zima godišnja doba stvorena zbog bolesti. Sve što je potrebno jest da stanete pored stranca koji kašlje u tramvaju ili razgovarate s bolesnim suradnikom - tako se možete drugi dan probuditi s boli u grlu i već znate da ćete se itekako razboljeti.

S pripremom za hladnije mjesece, studija objavljena u akademskom časopisu Sleep dokazala je da postoji jednostavan i iznenađujuće učinkovit način kako izbjeći prehladu. Najbolji dio? Način zahtijeva nula truda i uključuje nešto što radimo svaki dan: stanje mirovanja.

Istraživači su otkrili da ljudi koji u prosjeku spavaju pet do šest sati imaju četiri puta veću vjerojatnost da se prehlade nego netko tko spava najmanje sedam sati. Zašto? Pružanje svome tijelu adekvatan odmor jača imunitet i olakšava prirodnu borbu protiv virusa, sugerira Pure Wow.
Dakle, sljedeći put kad vaš kolega na posao dodđe sa šmrkavim nosom i kašljem, ne paničarite. To je samo još jedan od izgovora za dulji drijemež.