Oduševit će vas novi gadget koji snima kvalitetan vizualan sadržaj od 360 stupnjeva!

| Tech |

LG 360 CAM

Kompatibilna s Googleovim standardom za Google Street View sadržaj, LG-eva nova kamera predstavljena uz G5 želi biti temelj mobilnog ekosustava od 360 stupnjeva

Nakon predstavljanja uređaja LG 360 CAM na MWC-u prošlog tjedna, LG Electronics očekuje porast interesa za stvaranje i dijeljenje vizualnog sadržaja od 360 stupnjeva putem mobilnih uređaja. Uz pristupačne uređaje prilagođene potrošačima, kao što su nadolazeći LG 360 CAM i pametni telefon G5, kreiranje i dijeljenje sadržaja od 360 stupnjeva bit će uistinu jednostavno.

Iako brojni telefoni i point-and-shoot kamere imaju panoramski način rada, sferične slike i videozapisi od 360 stupnjeva u kadar uključuju sve, pa i tlo i nebo. Kompaktnih dimenzija, LG 360 CAM osigurava fotografije visoke razlučivosti i jedan je od prvih uređaja za snimanje u skladu s rastućim trendom stvaranja sadržaja od 360 stupnjeva. Zapravo, ovo je prva kamera proizvođača pametnih telefona koja je optimizirana za Google Street View uz podršku za Open Spherical Camera (OSC) API koji podržava Google.

LG 360 CAM

Uz aplikaciju Google Street View instaliranu na Android ili iOS pametnim telefonima, korisnici će putem uređaja LG 360 CAM moći jednostavno snimiti, postaviti i dijeliti sadržaj od 360 stupnjeva izravno sa svojih telefona bez potrebe za dugotrajnim konvertiranjem datoteka. LG 360 CAM uključuje tri ugrađena mikrofona i podržava snimanje 5,1-kanalnog surround zvuka. Opremljen je internom baterijom kapaciteta 1.200 mAh koja omogućava 70 minuta videosnimanja. Memorija kamere je proširiva microSD karticama do 2 TB.

„Predstavljanje uređaja LG 360 CAM znači puno za preko 500 milijuna korisnika Street Viewa i za sve koji kreiraju sadržaj od 360 stupnjeva ili jednostavno uživaju u njemu“, rekao je Charles Armstrong, voditelj proizvoda Google Street View. „Zahvaljujući mogućnosti stvaranja slika od 16 MP, LG 360 CAM će biti najpoželjniji izbor za sve koji se žele prepusti zabavi uz sadržaj od 360 stupnjeva.“