Od jučer možete besplatno instalirati sustav Windows 10!

| Tech |

Windows 10
Windows 10

Operativni sustav Windows 10 od danas je dostupan u 190 država diljem svijeta kao besplatna nadogradnja Windows 7 i 8.1 uređaja, kao i operativni sustav novih osobnih računala i tableta.

Windows 10 predstavlja potpuno nov i jedinstven pristup Windows platformi te je prvi korak u eri još osobnijeg računarstva. Ne samo da su besplatni, nego zahvaljujući povratnim informacijama od preko 5 milijuna korisnika predstavljaju uslugu koja se automatski ažurira novim inovacijama i sigurnosnim rješenjima. Windows 10 su najsigurniji Windowsi do sad i pružaju brzo i poznato korisničko iskustvo na širokoj paleti uređaja koji uključuju osobna računala, tablete, pametne telefone, Xbox One, HoloLens i mnoge druge. Operativni sustav Windows 10 donosi mnoge inovacije za osobnije i produktivnije korisničko iskustvo na različitim uređajima koji uključuju:

1) Cortana – osobni digitalni asistent koji olakšava traženje točnih informacija u pravo vrijeme, a koji se može pronaći na pametnim telefonima, osobnim računalima i tabletima.
2) Microsoft Edge – novi internetski preglednik koji je osobniji, responzivniji i produktivniji od svojih prethodnika, a dostupan je putem svih Windows 10 uređaja. Microsoft Edge omogućuje brzo pretraživanje, čitanje, označavanje i dijeljenje internetskih sadržaja.
3) Integracija Xbox-a – s integriranom Xbox aplikacijom, igrači računalnih igara mogu zabilježiti, podijeliti i uređivati svoje najbolje „gaming“ trenutke s Game DVR uslugom, igrati nove igre s prijateljima na različitim uređajima direktno sa svojih Windows 10 tableta i osobnih računala koji su spojeni s Xbox One konzolom.
4) Start – start gumb i alatna traka bit će poznati bez obzira koristite li se Windows 7 ili Windows 8, kako bi se u trenu moglo pristupiti važnim sadržajima.

Sigurni smo da će se korisnici Windows 10 platforme pridružiti milijunima Windows testera koji tvrde kako su Windows 10 brzi, poznati i inovativni, što ih čini obaveznom nadogradnjom s Windowsa 7 ili Windowsa 8. Od danas će Windows korisnici u etapama primati obavijesti kako je njihova besplatna nadogradnja spremna za preuzimanje, a novi Windows 10 uređaji uskoro će se moći kupiti i u trgovinama.

Posebno priznanje operativnom sustavu Windows 10 i kompaniji Microsoft odat će se kroz proslave u 13 gradova diljem svijeta te proslave u više od 110 Microsoft trgovina u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Puerto Ricu. Udružit će se snage s tisućama trgovaca kroz cjelogodišnju inicijativu „Upgrade Your World“ stvorenu kako bi se slavili ljudi i organizacije te stvarale promjene diljem svijeta.