Novi hobi - izrada mini kućica na kućnim biljkama

| Design |

Kao graditelj rekvizita, ilustrator i slikar u Los Angelesu, Jedediah Corwyn Voltz uvijek se nekako nađe okružen biljkama i polovično gotovim skulpturama.Upravo je iz tog razloga nedavno napravio seriju radova pod nazivom "Somewhere Small". Riječ je o mini kućicama koje su sagrađene na kućnim biljem, sukulentima i kaktusima.

Dok gradi minijature za stop motion animaciju, uvijek stvori dosta otpada od pluta, drveta i raznih tkanina, stoga je u svojoj pauzi odlučio taj otpad iskoristiti i sagraditi mini kućice na drvetu koje izgledaju veoma realno. Prošle je godine izgradio prvu i od tada je napravio gotovo 25 njih - od sitnih karaula u skrovitim šumama do mirne platforme u krošnji za meditaciju te goleme živahne vjetrenjače i mlinove.

Jedediah Corwyn Voltz

 Minijaturne građevine nadopunjuju žive biljke koje rastu oko njih i sa njima te ručno izrađena keramika, svileni tepisi, namještaj, skulpture, slike i razni drugi dodaci koji zauzimaju kuću. Većina biljaka je ispunjeno poludragim kamenjem kao što su tigrovo oko, labradoritom, kvarcom, ametistom i apatitom u svojim sirovim oblicima. "Ovo je moj način na koji spaja svoje dvije ljubavi - prema geologiji i kućicama na drvetu ", rekao je umjetnik.

Jedediah Corwyn Voltz