Naučite kako "putovati" s malo ili bez novaca

| Travel |

Svi mi volimo putovati i zabavljati se, ali na žalost novac je uvijek problem koji nas sputava. Iako su najljepše stvari besplatne, na putovanju to baš i nije slučaj. I kad teško skupimo džeparac, kad napokon odemo na toliko željeno putovanje uvijek bi željeli nešto što si na kraju ne možemo priuštiti.

Jednu od najvažnijih stvari i ne morate plaćati, snove. Snovi su barem free i ako si trenutno ne možete priuštiti putovanje pogledajte sebi za dušu neki dobar film s tematikom ili još bolje, koji je snimljen tamo gdje bi željeli otići. Iako da na tih 80minuta otputujete negdje mislima.

Osim toga, ako baš želite putovati i imate toliko slobodnog vremena nađite si neki dodatan mali posao i uštedite. Radite godinu dana malo više i strpite se. Putovanje će biti sve bliže i bliže. Također izračunajte si samo koliko novaca i vremena potrošite na izlaske do jutra. Rasipništvo svjetske vrste, a preskočite samo par subota i vidjet ćete kako će se financije početi oporavljati.

Niste nesposobni! Budite snalažljivi! Ne morate odsjedati u hotelu s 5 zvjezdica i jesti kavijar. Raspitajte se kod roditelja znaju li koga da Vas možda primi na kratko. Upoznajte ljude oko sebe jer možda baš oni Vam pomognu da uštedite mnogo novaca. 

Putovanje nikad ne planirajte u zadnji čas. Raspitujte se na vrijeme o cijenama i uvjetima putovanja. Vjerujte nam da takvi savjeti zlata vrijede, a o tome smo čak pisali ovdje!

Razgovarajte s ukućanima i neka Vam ispričaju o svojim putovanjima, gledajte slike i slušajte što Vam imaju za reći. Time ćete samo još više željeti putovati i jače pripremati teren i za Vaše putovanje. 

Kad je trošak u pitanju zbilja nemojte pretjerivati ako putujete prvi put i nemate novaca. Kupujte razumno i samo ono što Vam treba. Za prvi puta žrtvujte mnogo toga jer bi mogli ostati praznih džepova. 

Za kraj, ako imate prijatelje koji mnogo putuju, družite se s njima intenzivnije, naučite i slušajte iz iskustava koja su proživjeli. Na kraju, s toliko informacija i Vaše putovanje koliko god skromno možda bilo biti će najbolje ikad!