Najposjećeniju hrvatsku izložbu fotografija ponovno pogledajte na Zrinjevcu

| Art |

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“ je najveći hrvatski fotografski projekt, stvaran sedam godina i premijerno prikazan u zagrebačkom HDLU prije točno dvije godine, gdje je oborio rekorde posjećenosti. Od tada do danas izložba na solarni pogon postavljena je na trgove i rive 19 hrvatskih gradova, a predstavljala je Hrvatsku i u centru Milana za vrijeme najvećeg svjetskog sajma EXPO 2015. Dosad ju je vidjelo 1,200.000 ljudi što ju čini najposjećenijom hrvatskom izložbom fotografija.

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“

Na zahtjev mnogih građanki i građana koji nisu vidjeli fotografije u HDLU, odlučili smo ponoviti izložbu u Zagrebu, ali ovaj puta na otvorenom, u samom centru grada, kako bi bila dostupna još većem broju građana i posjetitelja.“ Kaže Davor Rostuhar, autor izložbe.

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“

Zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Zagreba, građani i gosti grada Zagreba imaju priliku besplatno vidjeti fotografije u periodu 8. do 28. lipnja u jednom od najljepših zagrebačkih parkova – Zrinjevcu. Time smo htjeli dati naš doprinos razvoju Zagreba kao hit destinacije. Prošle godine je prvi puta premašen broj od milijun dolazaka turista u Zagreb, a razlog tome je zasigurno i činjenica da je Zagreb živ grad prepun uzbudljivih i zanimljivih događanja, ili kako se često kaže: najveći i najljepši dnevni boravak u Europi. Vjerujem da se naša izložba na otvorenom savršeno uklapa u taj koncept i da na svoj način doprinosi kvalitetnijem utisku naših dragih gostiju. Iz tog razloga, kao i zato da ponudimo posjetiteljima izložbe dodatnu novost, obogatili smo izložbu novim, nikad viđenim fotografijama Grada Zagreba iz zraka.“

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“

Uz izložbu se može pogledati multimedijalna projekcija fotografija, a mogu se nabaviti fotografije, kalendari i razglednice kao i raskošne ali povoljne monografije „Hrvatska iz zraka“. Prihod od kupovine ulaže se u razvijanje projekta „Hrvatska iz zraka“ i drugih, novih projekata Kluba za ekspedicionizam i kulturu. Od ove godine, a na upite brojnih građana, u prodaji su i plakati sa 40 najpopularnijih motiva Zagreba i Hrvatske iz zraka po povoljnim, promotivnim cijenama. Izložba je otvorena svaki dan do 28 lipnja, od 9 ujutro do ponoći.

„National Geographic - Hrvatska iz zraka“

Nakon Zagreba izložba putuje u:

  • Poreč (01-12. srpanj)
  • Lošinj (15-27. srpanj)
  • Zadar (30.srpanj – 16.kolovoz)
  • Korčula (18-26. kolovoz)
  • Samobor (05-17. listopad) 
„National Geographic - Hrvatska iz zraka“