Nagrada Mercedesu za dizajn

| Design |

 Dizajneri Mercedes-Benza osvojili su još jednu nagradu, međunarodno priznat „iF product design award 2012.“, za čak četiri Mercedesa te jedan Smartov model. Ocjenjivački sud, koji čine vrhunski stručnjaci, nagradio je izvanredan  dizajn Mercedes-Benzove M-klase, modela SLK, roadstera SLS AMG i koncepta A-klase, kao i dizajn Smartova koncepta električne mobilnosti.

"iF product design award", prvi put dodijeljen 1953. godine, jedna je od najvažnijih svjetskih dizajnerskih nagrada i predstavlja dokaz vrhunskog dizajna. Ocjenjivački sud sastavljen od 24 člana ove je godine bio suočen s čak 2000 kandidata, a osobito su se istaknula četiri Mercedes-Benzova modela – M-klasa, SLK, roadster SLS AMG i konceptni model A-klase – te cjelokupan koncept električne mobilnosti brenda Smart.

M-klasa osvojila je nagradu zbog karakterističnog dizajna i varijabilne, iznimno udobne unutrašnjosti. Kabrioletski roadster SLS AMG, s druge strane, svoju pobjedu zahvaljuje, među ostalim, uzbudljivim linijama koje podsjećaju na legendarni 300 SL iz 1950-ih. Roadster SLK dominirao je natjecanjem zbog snažnog sportskog dizajna koji istodobno ističe kvalitetu interijera i eksterijera uz briljantne vizualne detalje, udobnost i stil te zavidnu ekološku razinu. Konceptu Mercedes-Benzove A-klase ocjenjivački sud dodijelio je priznanje kao začetniku nove generacije automobila koji pruža uvid u budućnost razvoja i dizajna nove A-klase. 

Prestižnu nagradu osvojio je i ukupan koncept brenda Smart na polju postavljanja trendova razvoja u električnoj mobilnosti. Za svoj inovativan koncept e-mobilnosti Smart je stvorio vozila kao što su kabrioletski Smart forspeed, Smart e-scooter i Smart e-bike koji će ove godine biti uključeni u proizvodnu gamu.

9.5.2012.

Foto izvor: moto.rs