Minimalistički obiteljski dom u starom samostanu

| Design |

Studio Mills, osnovan od strane blizanki Jayne i Kirsty Mills, od starog je samostana u Krakówu kreirao obiteljski dom prepun prirodne rasvjete. Blijede boje, jednostavan namještaj i bezvremenska stolarija stvorili su minimalistički interijer ove sjajne kuće.

Dizajnerice su se odlučile za otvoreni tlocrt doma te što više bijelih površina kako bi zadržale svjež i prozračan dom. Klijent je želio suvremenu kuću čiji se dizajn temelji na arhitekturi stana - kao najviši stan u zgradi, morao je biti potopljen prirodnom rasvjetom.

Studio Mills

U dnevnom boravku, knjižnica s policama do stropa od bijele lakirane iverice zajedno s ljestvama obuhvaćaju jedan zid, dok se neke odvažne boje mogu pronaći u namještaju i dekoracijama. Sivi kauč u kontrastu je sa senf žutim naslonjačem i okruglim zelenim stolićem, dok se crno-bijeli sag ističe na drvenom podu svijetle boje.

Studio Mills

Kuhinja se nalazi na stražnjoj strani doma odvojena malim stolom za blagovanje sa stolcima u različitim nijansama. Bijeli mramor koristi se kako u kuhinji tako i u kupaonici te stvara ono što dizajneri nazivaju "holističko okruženje". Tu su i mesing detalji u cijelom objektu, uključujući i prekidače za svjetlo, priključke, slavine u kupaonici te radijatore.

Studio Mills