Minimalan napor za zdrav život

| Lifestyle |

Klasična kombinacija lijenog i/ili prenatrpanog rasporeda čini istinski zdrav način života gotovo nemogućim. Osim rijetkih odlazaka u teretanu, jela često nabavljamo iz najbližeg restorana i progutamo u 15 minuta između sastanaka.

Ako vam ovakav način života zvuči poznato, ne očajavajte - budite uvjereni da postoje mali, praktični načini kako živjeti zdravije uz minimalan napor. Prema Business Insideru, ovo su suptilnije promjene koje lako možete učiniti kako bi vodili zdraviji život:

Jedite voće umjesto slatkiša 

Zasitite svoju želju za šećerom utažiti sa zdjelom jagoda umjesto posezanja za bombonima. Iako je u jagodama visok udio prirodnog šećera, baš kao i u malinama, kupina i avokadu, nabrojano je voće bogato vlaknima te sadrži visoki udio vode.

Otiđite u trgovinu na pun želudac

Studija objavljena u lipnju 2013. godine u JAMA Internal Medicineu dokazala je da gladni kupuju više prehrambenih namirnica koje sadrže visoku razinu kalorija, no ne i veću količinu hrane. "Ne idite u kupovinu kada ste gladni i nemate popis, jer tako samo odlazite u trgovinu kupiti sve vrste brze hrane", rekla je nutricionistica Amy Yaroch.

Naučite kuhati

Iako možda mislite da ste malo presolili hranu, nema ništa gore u usporedbi s viškom šećera, maslaca i soli koja se obično dodaje u restoranima. Štoviše, kuhanje kod kuće vezan za jesti zdravije, štedi novac i jača samopoštovanje.