Marc Jacobs radi velike karijerne promijene

| Fashion |

Marc Jacobs radi velike karijerne promijene
Marc Jacobs by Craig McDean

Nakon odlaska iz Louis Vuittona, Marc Jacobs se u potpunosti posvetio svojim brendovima Marc Jacobs i Marc by Marc Jacobs.

Prve promijene dolaze iz Marc by Marc Jacobsa, gdje se Jacobs udružio s dizajnericama Katie Hillier i Luellom Bartley. U suradnji s dizajnericama planira unijeti novu svježinu u brend, a doći će i do promijene imena, jer kako kaže, oduvijek je mrzio to ime. ˝Oduvijek sam mrzio ime Marc by Marc Jacobs. Već imam novu ideju, no dok se ne potvrdi, ne smijem vam je reći. Vrlo sam praznovjeran, uistinu vjerujem u to da ako se nešto kaže prije nego je službeno, da se neće ni ostvariti.'', izjavio je poznati američki dizajner za britanski Vogue.

Njihova prva ''zajednička'' kolekcija za Marc by Marc Jacobs bit će prikazana 11. veljače na New York Fashion Weeku. Kolekcija će biti zaigrana i pomalo dječačka, s najrazličitijim inspiracijama i utjecajima. Bartley smatra da je upravo to šarm Jacobs djevojke, njena mogućnost spajanja ne spojivog i izlaženje iz kalupa gdje se kupuju head-to-toe dizajnerski outfiti.

Za vrijeme dok Bartley i Hillier rade na Marc by Marc Jacobsu, Jacobs će se posvetiti svojoj primarnoj liniji, gdje također radi na promijeni, čak drastičnijoj nego na sekundarnoj liniji. Potencijalno će doći i do promijene loga, dućana, pa sve do samog pakiranja za odjeću i asesoar. Njegova linija cipela i torbica, radi njegovih brojnih poslovnih obaveza, do sada je bila osmišljena bez njega, no sada Marc želi poraditi i na jačanju tog dijela svoje modne marke.

Simpatično je za kraj napomenuti kako Jacobs zaista ne voli promijene, štoviše prezire ih; ˝Mrzim promijene jer mi stvaraju novi pakao. No s vremenom stari pakao postane dosadan pa je u tom slučaju bolje imati novi pakao nego li stari, zar ne?˝.

Zasad samo vrijedi čekati i vidjeti koje promijene će se kroz naredne mjesece uvesti u brendove i hoće li one poboljšati prodaju.

Marc Jocobs
Marc Jacobs