Mali mentalni trikovi za koje niste znali

| Lifestyle |

Žena

Da bismo živjeli istinski zdrav i ispunjen život, moramo natjerati naš mozak da radi stvari koje su najkorisnije za nas. Nažalost, pravi izbor nije uvijek najlakši. To je mjesto gdje mentalni trikovi dolaze na red. Prema Jenny ZW Li, doktorici s više od desetljeća istraživanja u neuroznanosti, genetici i srodnih područja, mentalni trikovi se mogu svesti na znanost. Oni su u biti način varanja uma koji utječu na interakciju između različitih dijelova mozga - neurotransmitora i hormonskog sustava.

Na primjer, Li sugerira da je dobar način za izgubiti težinu razbijanje vašeg obrok u manje porcije. To je taktika zbog koje ćete misliti da ste pojeli više nego što ste mislili. Još jedan mentalni trik koji će vam pomoći u održavanju željene linije - zamjenite teže deserte sa lakšim koji inače pogađaju jednake neurotransmitere u mozgu. Dakle, umjesto sladoleda, pojedite jogurt, desert koji vas neće udebljati, a mozak će ga registrirati kao sladoled.

Još jedan korisni mentalni trik - uvijek imajte kraj sebe nekoliko fotografija svojih najbližih. Li objašnjava da će to"prevariti mozak u uvjerenje da su najbolji trenuci uhvaćeni na slikama su norma, a vi ćete se osjećati pozitivno o svom svakodnevnom životu."

Konačno, ako se želite uvjeriti da je nešto istina, Li sugerira da to zapišete i čitate naglas iznova i iznova. Ona objašnjava da je to trik koji "koristi vizualne i auditivne poruke koje aktiviraju različite regije mozga i pomažu ojačati povezanost pozitivnog ishoda (što još nije dogodilo) sa svijesti." Možda zvuči naporno u početku, ali je nagrada će biti vrijedna.