Luksuz za muškarce nazvan Heraldi

| Fashion |


Vrijeme je tjedana mode i sve fashionistice jedva čekaju vidjeti što im to svjetski dizajneri predlažu za sljedeću sezonu. Naravno, nisu žene samo te koje vole i prate modu već i muškarci jedna tako vole dobro izgledati i investirati u dobre komade. 

Da muškarci ovog proljeća i ljeta ne ostanu uskraćeni za nove kolekcije i komade pobrinuli su se dizajneri poznatih modnih kuća poput JOOP!, strellson, CANALI i Church

CANALI SS14 kolekcija ne poigrava se samo printovima nego i bojama, u obliku jedinstvenih, ekskluzivno dizajniranih tkanina koje donose odmak od klasičnih muških tonova boja. Od puderastih, gotovo kredastih nijansi meda i sive boje, prebacuje se na dublje nijanse kraljevski plave i tamno crvene. 

Torbe od jelenje kože, dekorirane CANALI teksturom, kvadratni džepovi od čiste svile i igle za kravate koje se nose ispod džepova jakne ili na reveru predstavljaju dekorativan detalj koji obogaćuje besprijekorno krojena odijela te nadilazi načela klasicizma s majstorstvom i profinjenošću.

Uz odijela s tankim prugama, pamučne košulje i hlače s točkastim dizajnom, CANALI muškarac samouvjereno nosi Toile de Jouy jakne i hlače sa zavodljivim dekoracijama sirena, isprepletene prepoznatljivim CANALI monogramom.

Joop! kolekcija za proljeće/ljeto 2014. pod motom Synchronized Living briše stroge granice između poslovnog odijevanja i casual outfita. Spajanjem urbanog duha i osobne slobode, istovremenim opuštanjem i aktivnošću, stvara se međuigra koja uvodi nove siluete, boje te ispunjava zahtjeve duha vremena. Joop! SS14 kolekcija za muškarce obuhvaća tri ključne linije - Modern Hero, Dandy Nature i Urban Traveller. Modern Hero nosi jednostavan poslovni look i savršeno je stiliziran. Ljetne, lagane siluete su objedinjene kroz skladne prirodne boje i pomalo isprane površinske teksture, pod motom Dandy Nature. Rezultat je neformalan, lagodan stil koji je lako kombinirati. Fokus linije Urban Traveller je funkcionalnost. 

Kroz cjelokupnu Strellson Premium kolekciju za proljeće/ljeto 2014. protežu se grafičke strukture preuzete od sportske odjeće. Silueta je uska i naglašava figuru, a istovremeno izgleda opušteno. Fini, tanki reveri, umanjeni i okrugli ovratnici košulja dominiraju lookom. Gornji slojevi odjeće, posebice kaputi, odražavaju tradiciju i duh vremena, a definiraju ih detalji funkcionalnog stila poput raglan rukava, kapuljača, sjajnih patent zatvarača i utisnutih gumbiju.

Kolekcijom dominiraju neutralni i svijetli tonovi predstavljeni kroz međuigru monokromatskih boja. Smanjen je intenzitet jarkih boja kod mouliné i dvobojnih efekata te se upotrebljavaju na specifičan način kako bi se naglasila važnost trojstvo forme, materijala i boje. U prvoj skupini boja kombiniraju se svijetlo siva, bež, taupe, crna, crvena i nježna narančasta. Bijela, svijetla i tamna nijansa plave, zelena i svijetlo zelena formiraju drugu skupinu boja. Čelično plava, boja petroleja, maslinasta, crna i boja sumpora stoje jedna uz drugu u trećoj skupini boja.

Strellson Sportswear kolekcijom za proljeće/ljeto 2014. dominira međuigra čistih i vintage elemenata: uski i predimenzionirani elementi s jedne strane, geometrijska jasnoća i asimetrične forme s druge, što potvrđuje utjecaj formalne ali i casual odjeće.

Među jaknama, važnu ulogu igraju kratke forme poput blousons i bikerskih jakni te 2 u 1 varijante. Jakne se kombiniraju s uskim chinos hlačama i trapericama, casual puloverima i majicama dugih rukava, majicama s kapuljačama, denim košuljama i pletenim odjevnim predmetima za ljeto. Na važnosti dobivaju i kratke sportske jakne.

Strellson pokazuje vještu upotrebu boja, pri čemu se polikromatske skupine boja kombiniraju sa svijetlim pozadinama. Kod nekih dijelova kolekcije kombinira se boja mahovine, vina, Orion plava s primjesama kredasto bijele, taupe, bež, svijetlo siva, tamno maslinasta i crna boja gagat kristala.

Za proljeće/ljeto 2014., Church's donosi povratak prepoznatljivog klasičnog modela s duplom kopčom, koji – ukrašen tipičnom crvenom potplatom od mikroporne gume – dobiva vrlo moderan look. Ovaj stil karakterizira mekana antilop koža te dupla kopča na gornjištu i rupičaste dekoracije duž modela.