LFW: Pogledajte najbolje londonske dizajnere s prva dva dana tjedna mode

| Fashion |

London Fashion Week Fall 2015.

U petak ujutro službeno je započeo novi tjedan mode, onaj poznat po avangardnom i cool pristupu modi, a radi se o London Fashion Weeku. U posljednja dva dana, petak i subotu, revije su prikazali J. JS Lee, Professor Louise Wilson, Eudon Choi, Manuel Facchini, Bora Aksu, Shrimps, FELDER FELDER, Daks, Teatum Jones, Jean-Pierre Braganza, Paul Costelloe, FYODOR GOLAN, Molly Goddard, sass & bide, Le Kilt, Fashion East, PPQ, Central Saint Martins MA, Mother of Pearl, Orla Kiely, Jasper Conran, Faustine Steinmetz, Emilia Wickstead, Sibling, Julien Macdonald, Markus Lupfer, Holly Fulton, Danielle Romeril, Lucas Nascimento, J.W.Anderson Women's, 1205, Simone Rocha, House of Holland i Gareth Pugh, a mi smo vam po običaju odabrali najbolje od najboljih.

Započeli bi revijom sestara FELDER FELDER koje su se ove sezone inspirirale feministicom Uschi Obermaier koja je bila vrlo poznata u kasnim 60-ima kada je često pokazivala svoje golo tijelo u borbi za emancipaciju žene. Uz nju, dodale su boje emeralda i rubina i malo rock and rolla tipičnog za njihov dizajn te nam prikazale seksi, hrabru i ženstvenu kolekciju.

London Fashion Week Fall 2015.
Felder Felder i Sass & Bide

Kao i sestre Felder Felder, i Fyodora Golana imali smo prilike vidjeti u Zagrebu u sklopu Fashion Weeka Zagreb. Predstavio je voluminozne, krute komade u kombinaciji s onima koji ističu žensku liniju, a sve je začinio seksi detaljima poput rukavicama i čizmama iznad koljena od lateksa. Simpatičan i neobičan detalj bili su konjići iz crtića "My Little Pony", kao i kućice i cvijeće. Kolekcija je svakako za vrlo samouvjerene dame, no velik broj komada se jednako tako može elegantno i vrlo ženstveno iskombinirati.

Promjena u brendu Sass & Bide mogla je značiti klimavi start, no kolekcija je bila izvrsna. Anthony Cuthbertson prikazao je kolekciju ispunjenu crninom i zlatom te predstavio svojevrsne urbane gladijatorice. Modeli su bili ukrašeni mozaikom perli i stakalaca, no vjerujemo da će sve prvenstveno oduševiti jak outwear koji je bio najbliži senzibilitetu brenda.

Još jedna Britanka proslavila se svojim specifičnim, zaigranim stilom i printevima, a to je Holly Fulton. S obzirom na jak početak, njene kreacije su posljednjih sezona bile nešto ženstvenije, no dašak vrckavosti se osjetio u ukrasima poput velikih perli, sitnog printa psića i ženskih lica. Oduševili su i kaputi i bunde, a sveukupno nam kolekcija djeluje vrlo prikladno za maturalnu večer radi krhka i mladenačka izgleda.

London Fashion Week fall 2015.
Holly Fulton i Julien Macdonald

Dizajner Julien Macdonald ne strepi od seksipila, pa nam je i ove sezone pokazao kako izgleda samosvjesna, zrela i seksi žena. Kolekcija se sastojala od mnoštva koktel haljina, s jednim fantastičnim kombinezonom i nekolicinom kaputa. Kolorit je bio odvažan i kombiniran s mnoštvom crnih aplikacija koji su svim komadima dali zanimljivost.

Emilia Wickstead predstavila je kolekciju u neutralnim i pastelnim notama, koja je pri svom kraju doživjela statement zaokret u lak koži i sjajnom kariranom materijalu. Krojevi su vrlo ženstveni, s naglašenim (visokim) strukom i A midi krojem koji im daje jednu divnu retro notu. Retro "prirodi" pridonijele su i cipele decentno otvorenih prstiju s remenom oko gležnja. Kolekcija odiše ležernošću i casual elegancijom kojoj je teško odoljeti.

London Fashion Week fall 2015.
Emilia Wickstead i Fyodor Golan