Koliko orgazam sagorijeva kalorija?

| Lifestyle |

Instagram/ @couples_magazine

Orgazam je moćno tjelesno iskustvo prilikom kojeg se kod žena i muškaraca grče gotovo svi mišići, ubrzava dah i može doći do preznojavanja.

Stručnjaci su izračunali koliko partneri troše kalorija prilikom orgazma.
Prema istraživanju koje je objavljeno u magazinu Plos One, prosječan muškarac tijekom seksa sagorijeva četiri kalorije svake minute, a žena oko tri kalorije.

Uz prosječan seksualni odnos koji traje oko šest minuta, žene i muškarci gube od 18 do 24 kalorije. Ako uzmemo u obzir srčane frekvencije, orgazmi traju od deset do 60 sekundi, što znači da možete očekivati maksimalni gubitak od četiri kalorije.

Stoga, i one osobe koje uspijevaju imati nekoliko orgazama odjednom, nisu na putu do gubitka velikog broja kalorija kroz seks.

Iako orgazmi ne sagorijevaju mnogo kalorija, oni imaju mnoštvo zdravstvenih koristi. Primjerice, mogu vas osloboditi boli, pomoći vam da lakše zaspite, poboljšati kognitivne funkcije i poboljšati raspoloženje. Orgazmi unapređuje moždane funkcije, smanjuju rizik od srčanog udara i osteoporoze, poboljšavaju zdravlje srca te mišićni tonus. Također, dobri su za emocionalno zdravlje i smanjenje simptoma depresije i anksioznosti.

Tijekom seksa aktivirani su gotovo svi mišići nogu, ruku, ramena i stomaka, ali s ovim istraživanjem priča o mršavljenju prilikom ove aktivnosti "pada u vodu".