Kakvo to čudo grade Kinezi?

| Design |

Ring of Life
Ring of Life, Fushun, Kina

 Kakva je ovo misteriozna visoka metalna konstrukcija? Zove se "Ring of Life". Smještena je u samom središtu kineskog grada Fushun, visoka je 157 metara, a izgleda kao gigantski prsten. Izgrađena je od 3.000 tona čelika, a u noći će cijela sjajiti jer je ukrašena s 12.000 led svjetala.

 Što ona predstavlja, čemu služi i zašto su je Kinezi izgradili, svi se pitaju. Kažu, eto tako, imaju već sve korisne objekte koji im trebaju, bolnice, škole, rekreacijske centre, parkove..., pa su poželji izgraditi nešto lijepo, jako lijepo, nešto po čemu će Fushun i "Ring of Life" poznati svjetski poznati, nešto poput Parisa i Eiffelovog tornja.

Ring of Life, Kina
Ring of Life, Fushun, Kina

 Do vrha se penje s 4 lifta, a ideja im je da turisti dolaze i s vrha uživaju u pogledu. "Ring of Life", moramo priznati, zaista izgleda senzacionalno. Kako i ne bi, znajući da je u njega utrošeno čak 16 milijuna dolara.

 Što u stvari znači "Ring of Life" (prsten života)? Kinezi kažu da je to simbolika, krug predstavlja nebo, a prsten put do neba, do raja. Kako svi žele jednog dana u Raj, nadamo se da će se poželjeti popest i na "Ring of Life".

Ring of Life
Ring of Life