Kako spriječiti ispucale usne?

| Beauty |

Instagram/ @amandakhamkaew

S padom temperatura, kod većine žena se javlja problem ispucalih usana. Uzrok ovome je najčešće nedostatak vitamina, alergijske reakcije, dehidracija, pušenje, prekomjerno navlaživanje usana i slično.

U simptome se ubrajaju ispucale usne, suhoća, crvenilo, pucanje, ljuštenje i oticanje. Sve je jako bolno i za sve postoje komercijalni lijekovi koje je moguće nabaviti u ljekarnama, ali je zdravija alternativa napraviti svoj lijek.

Pixabay

Pomiješajte dvije žličice šećera s jednom žličicom meda i nanesite pastu na usne, ostavite da djeluje nekoliko minuta i usput istrljajte, a zatim isperite toplom vodom. Med možete stavljati na usne i bez šećera, s obzirom na to da je on prirodni ovlaživač, ali je i pun potrebnih vitamina i sastojaka koji će nahraniti vaše usne.

Osim toga, ne zaboravite redovno piti vodu kako bi spriječili dehidraciju organizma. Možete koristiti i vazelin koji je preporučljivo staviti prije spavanja kako bi se usne nahranile preko noći. Ako volite krastavce, obradovat će vas informacija da su i oni korisni za liječenje ispucalih usana. Isijecite krišku krastavca i namažite usne te ostavite da djeluje 15 do 20 minuta.

Osim toga, preporučuje se i aloe vera zbog svojih ljekovitih moći. Gel ove biljke nanosite svaki dan kako bi spriječili pucanje usana ili kako bi ih što prije vratili u život ako su već ispucale. Probajte i kokosovo i ricinusovo ulje tako što ćete malu žličicu ulja staviti na usne i ostaviti da djeluje preko noći.