Kako spasiti kosu nakon što nanesete previše proizvoda za styling?

| Beauty |

Kako spasiti kosu nakon što nanesete previše proizvoda za styling?
Alexander Wang FW 2015. frizure

Svima nam se dogodilo barem jednom da smo na kosu nanijeli previše gela za kosu ili ulja za kosu, što je nerijetko završavalo katastrofom. U tom slučaju logično je rješenje jednostavno oprati kosu, no ponekad nam to situacija ne dopušta. Što uraditi u tom slučaju?

Vjerovali ili ne, pranje kose ipak nije najsretnija opcija jer s jednim pranjem nećete ukloniti sav proizvod iz kose, već ćete šamponiranje morate obaviti dvaput. No najbolje što možete napraviti u tom slučaju je zalizani look koji je ekstremno popularan ove sezone. Možete birati između nekoliko frizura: Puštena zalizana kosa, zalizani niski rep, zalizani niski rep s razdjeljkom na sredini ili sa strane te zalizana niska punđa s razdjeljkom na sredini, sa strane ili bez razdjeljka. Nešto manje je popularna zalizana "balerina" punđa na vrhu glave, kao i zalizani visoki rep, no to ne znači da ih ne možete nositi - vjerujemo da se sve da "isfurati" na moderan način.

Primjerice, kod Alexandera Wanga na reviji za jesen vidjeli smo "wet look" u raščupanoj varijanti, koji izgleda vrlo buntovno, gotički i cool. Guido Palau osmislio je ovaj styling kose, a postigao ga je korištenjem puno previše Redkenova Diamond ulja.

Za ovu frizuru morate prvo nanijeti puno ulja na kosu, a zatim suhim ručnikom polako tapkati komad po komad kose kako biste upili višak ulja. Nakon toga nanesite šampon za suho pranje i pročešljajte kosu gustom četkom za kosu (ona je najbolja za jednomjernu distribuciju ulja po kosi), a ako vam je look i dalje (po vama) pre masna, nanesite baby puder koji ćete u kosu "utrljati" sve dok nestane njegova bjelina. Za kraj kosu morate podijeliti po sredini i složiti nisku punđu koju čete držati neko vrijeme dok kosa ne poprimi valoviti, nemaran izgled.

NYFW: Jesen i zima u očima Alexandera Wanga, Altuzarre, Jasona Wua i BCBG Max Azrije
Alexander Wang FW 2015.