Kako biti drugačiji na natječaju za posao?

| Tech |

Isječak iz Lisinog videa
Isječak iz Lisinog videa

Više smo nego upoznati s bezbrojnim slanjem različitih prijavnica za posao na kojima najčešće znamo da postajemo samo broj koji se izvlači na lutriji ili se u još gorem scenariju uopće izvalči. Često na mnogobrojne prijavnice koje pošaljemo ne dobijemo ni odbijenicu stoga ni ne možemo znati razlog zašto nismo odabrani kandidat za posao. No možemo li to promijeniti? Postoji li drugačiji način kako se probiti i izdvojiti u moru prijavnica za posao?

Lisa Vertudaches Animation
Lisa Vertudaches Animation

Australska ilustratorica i animatorica Lisa Vertudaches prošle se godine prijavila na otvoreni natječaj za posao u Google HQ-u kao "Google Doodler"(animatori koji stoje iza promijene loga na Googleovim početnim stranicama), no nije priložila standardni obrazac kao životopis. Kako sama kaže, pomislila je da će morati napraviti nešto drugačije kako bi impresionirala Googleov tim. Stoga je napravila animaciju kojom je ukratko predstavila sebe, svoj impresivni rad i vještinu te sve svoje kvalitete.

Nažalost, ovaj video nisu vidjeli ljudi iz Googleovog tima, no Lisa je svejedno odlučila svoj rad podijeliti u nadi da će ipak jednom naletjeti na to. Pokazala je kako se na drugačiji način prijaviti na posao, a mi vjerujemo da će joj to jednoga dana i uspijeti - jerujemo da svatko od vas ima ideju kako sebe prezentirati na najbolji mogući način. 

"Google Doodler" Lisa Vertudaches