Kako izbjeći gripu na radnom mjestu?

| Lifestyle |

 Dok svijetom hara jedna od najgorih sezona gripe vrlo je važno da poduzmete potrebne korake kako bi zaštitili sebe, ali i svoje kolege. Jedno istraživanje je pokazalo da čak 84 posto zaposlenih idu na posao dok imaju gripu. Njih skoro 50 posto ne poduzima nikakve korake da zaštiti svoje kolege.

 Istraživanja su pokazala da se, kada je u pitanju ured, najviše bakterija krije na pipama, vratima mikrovalnih pećnica i tastaturama. Svi zaposlenici bi redovno trebali brisati svoje radne površine sredstvima za dezinfekciju i prati ruke nakon dodirivanja predmeta koje svi koriste. Radnici trebaju prati ruke prije svakog obroka, nakon čitanja časopisa, nakon dodirivanja uredske opreme i pozdravljanja s drugim zaposlenicima.

 Kako biste izbjegli dehidraciju, koja zajedno sa stresom i nedostatkom sna slabi imunitet, pored svog radnog mjesta uvijek čuvajte bočicu vode. Kada osjetite da biste mogli oboljeti od gripe, posavjetujte se sa svojim lječnikom o prehrambenim suplementima, kao što su vitamin C ili cink.

Radnici ne bi trebali rukama dodirivati svoje lice tijekom radnog vremena. Dodirivanje očiju, nosa ili usta bakterijama pruža direktan pristup tijelu. Čuvajte se! Imajte uvijek na umu da nam je zdravlje najvažnije, a nažalost to tek shvatimo kad obolimo. Tada nam je jedina želja da smo zdravi.