Kako broj seksualnih partnera utječe na našu sreću?

| Lifestyle |

U dobu u kojem živimo, često se smatra da veći broj seksualnih partnera znači da se više zabavljate u životu. Jednim dijelom to možemo zahvaliti popularnosti "Seks i grada" jer su Carrie, Charlotte, Miranda i Samantha u šest sezona promijenile sve skupa 95 seksualnih partnera. I paralelno s time živjele živote iz snova...Te su cure možda i poljubile nekoliko žaba, ali bile su sretne, zar ne?

Pa ako je suditi prema posljednjem istraživanju američkog National Bureau of Economic Research, broj seksualnih partnera koji će vas znanstveno dokazano učiniti najsretnijima - manji je nego što ste mislili... U spomenutom istraživanju sudjelovalo je više od 16,000 odraslih Amerikanaca, a rezultat je potvrdio da su najsretniji individualci bili upravo oni koji su imali samo jednog seksualnog partnera godišnje. Ovi se rezultati odnose i na homoseksualne i heteroseksualne parove. Prema tome, čini se da svi imamo puno manje uzbudljive seksualne živote nego što to televizija insinuira. 

Ženska seksualnost

Ono što autori istraživanja naglašavaju jest činjenica da ljudi imaju tendenciju biti sretniji kada su posvećeni samo jednoj osobi. Ta sreća dolazi iz emocionalne intimnosti i monogamije. Iako se ovi rezultati odnose na većinu, ipak je važno da napomenemo kako nema te znanosti koja može definirati sve veze, sve ljude i sve odnose. Prema tome, iako će monogamija većinu ispitanika zaista učiniti najsretnijima, naravno da to ne znači da isto vrijedi i za vas.