Ivona Martinko otvorila novi dućan

| Fashion |

I'M Ivona Martinko

Ivona Martinko u želji da svoje kreacije približi domaćoj publici u petak, 04. srpnja, otvorila je vrata svoje nove trgovine I’M Ivona Martinko u srcu Zagreba na adresi Preradovićeva 9. Ivonin rad u petak su podržali: Iva Babić, Mia Krajcar, Ana Marija Vuković, Ivana Dragičević, Boris Banović, Hrvoje Hrabak, Dražen Juračić, Alenka Delić, Gordana Koružnjak i brojni drugi gosti. Jednostavan i decentan izgled interijera djelo je poznatih hrvatskih arhitekata: Sonje Tadej, Zvonimira Pavkovića i Marije Grković u suradnji s Ivanom Škugorom, a njegovo opremanje sjajno je odradila Zdenka Jurij. Vizualni identitet potpisuju Ira Payer i Marija Gašparović iz dizajnerskog studija Superstudio 29.

I'M Ivona Martinko
I'M Ivona Martinko

Ivona Martinko istinska je modna vizionarka ovih prostora. Vrlo diskretna i samozatajna svoj je rad učinila vidljivim širem modnom auditoriju unazad 10-ak godina, no od prvog trenutka nametnula se kao veliki talent. Ivonina šivačka besprijekornost i idejna originalnost imponiraju svakom modnom zaljubljeniku. Upravo dobro poznavanje konstrukcije dopuštaju joj i igru s dekonstrukcijom. Same kreacije spoj su artističkog urbanog chica i moderne elegancije s čestim referencama kako na povijest umjetnosti tako podjednako i na futurizam, pop kulturu, film, muziku ili strip.

I'M Ivona Martinko
I'M Ivona Martinko

Ivonin modni rukopis jedan je od najosebujnijih i najsofisticiranijih na našem modnom nebu, pa nije ni čudo da je upravo ona miljenica publike koja od mode očekuje originalnoat i neuniformiranost. Igra tjela kroz geometrijske strukture i forme na tragu japanske modne škole oduvjek je prisutna u Ivoninom radu, ali uvijek je nova i svježa. Korištenje gotovo isključivo crne, bijele, sive tonove potcrtava njihovu težnju za bezvremenskom intelektualnom elegancijom.