Imate li kožu sklonu atopiji? A-Derma preporučuje Exomega Control proizvode

| Health |

A-derma Exomega control - emolijentno ulje za tuširanje
A-derma Exomega control - emolijentno ulje za tuširanje

EXOMEGA CONTROL nosi oznaku EMOLLIENT PLUS

Zajamčena dodana vrijednost u upravljanju atopijskim dermatitisom

Emollient plus
Emollient plus

Što predstavlja oznaka Emollient Plus*?

Tradicionalna definicija emolijensa je lokal­ni pripravak koji sadrži pomoćne tvari, ali ne i djelatne sastojke. Emolijensi obično sa­drže nekoliko različitih tvari koje hidriraju ili sprječavaju gubitak vode iz kože, a od izni­mne su pomoći bolesnicima s atopijskim dermatitisom. Posljednjih godina na tržištu su prisutni emolijensi koji uz pomoćne tvari sadrže i djelatne sastojke pa se javila po­treba za novom definicijom takvih formula.

Definicija uvrštena u Smjernice za tretman atopijskog dermati­tisa (atopijskog ekcema) Europskog dermatološkog foruma za 2018. godinu navodi da je Emollient Plus* lokalni pripravak koji sadrži po­moćne tvari i djelatne sastojke koji nisu lijek. Spomenuti djelatni sa­stojci poboljšavaju stanje atopijskog dermatitisa, a kao takvi navode se saponini i flavonoidi iz ekstrakta izdanaka Rhealba® zobi.

A-derma Exomega control Emollient plus
A-derma Exomega control Emollient plus

Što oznaka Emollient Plus točno znači za bolesnike s atopijskim derma­titisom? Znači bolju učinkovitost proizvoda u upravljanju ovom kronič­nom upalnom dermatozom, uz optimalnu sigurnost.

Stručnost iz Laboratorija A-DERMA

U srcu A-DERME nalazi se Rhealba® zob: dermatološka zob, iznimna djelatna tvar koja uravnotežuje, umiruje i obnavlja fragilnu kožu. 30 godina stručnosti i više od 50 kliničkih studija na više od 20.000 ispi­tanika učinilo ju je standardom za zaštitu i njegu fragilne kože i stan­dardom za svaku obitelj. Rhealba® zob uzgaja se u Francuskoj, pod pomno kontroliranim uvjetima svih faza proizvodnje, od usjeva do go­tovih proizvoda.

EXOMEGA CONTROL za kontrolu atopiji sklone kože

Svakodnevna uporaba emolijensa tijekom faze remisije iznimno je važna za borbu protiv upale koja je kod atopične kože uvijek prisutna, čak i ako je ne vidite. Uz jačanje oštećene kožne barijere, primjenom prlilagođenih proizvoda za higijenu i njegu kože sklone atopiji postu­pno se produljuje i vrijeme između dvije faze rasplamsavanja.

A-DERMA EXOMEGA CONTROL proizvodi sadrže tri djelatna sastojka, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, Filaxerine®  i vitamin B3, čije je siner­gističko djelovanje usmjereno na prekidanje začaranog kruga u ko­jem se nalaze bolesnici s atopijskim dermatitisom. Jedinstveni djelatni sastojak biljnog podrijetla, ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi, bogat je flavonoidima i saponinima, a ne sadrži mjerljive proteine. Flavonoidi djeluju protuupalno, saponini imunoregulirajuće, a odsustvo mjerljivih proteina onemogućava pojavu alergijskih reakcija.** Filaxerine® i vita­min B3 pomažu obnavljanje barijere kože.

A-derma Exomega control krema
A-derma Exomega control krema
*EDF - Guidelines for Treatment of Atopic Eczema (Atopic Dermatitis) Part I, developed by the Guideline Subcommittee “Atopic Eczema” of the European Dermatology Forum, 2018.: “emollients plus” refers to “topical formulations with vehicle-type substances and additional active, non-medicated substances”.
**Mandeau A, Aries MF, Boe JF, Brenk M, Crebassa-Trigueros V, Vaissiere C, et al. Rhealba® oat plantlet extract: evidence of protein-free content and assessment of regulatory activity on immune inflammatory mediators. Planta medica. 2011;77(9):900-6. Epub 2011/01/18.