IKEA x Matali Crasset - industrijska lampa inspirirana željeznicom

| Design |

Matali Crasset IKEA lamp

Francuska dizajnerica Matali Crasset kreirala je lampu na temelju tradicionalne željezničke rasvjete za IKEA PS 2017 kolekciju. Dizajn, koji može funkcionirati kao podno ili stolno svjetlo, uključuje crvenu lampu u obliku baklje koja je uvučena u plastificirani čelični kavez. Crasset je inspiraciju za dizajn pronašla u klasičnim ručnim željezničkim lampionima.

Par ručki omogućuje LED svjetiljci provesti ili obješen, a kružna pauze u mrežu uzorkom kavez omogućuje prostor za svjetlo sjati bez prekida. Čelična okružuje također omogućuje svjetiljka da se stavi na stranu. Crasset je prethodno kreirala nakit u obliku pandži, modularni namještaj i konkretne lampe oblikovane poput vojnih prislušnih uređaja.

Matali Crasset IKEA lamp

Svake godine IKEA proizvodi niz PS kolekcija za mlado urbano stanovništvo, a najnovija zbirka sadrži proizvode od recikliranih materijala. Za izradu tog asortimana IKEA je odlučila surađivati s 21 dizajnerom kako bi stvorili set od 60 proizvoda, uključujući mramorirane vaze izrađene od rastopljenog stakla i skladišne jedinice, dizajnirani tako da ih je lako seliti od kuće do kuće.

Matali Crasset IKEA lamp