Idealna kuća za multi-generacijsku obitelji

| Design |

Daniele Claudio Taddei Architect tim završio je s dizajniranjem Autumn Housea, suvremenog prebivališta u Zurichu u Švicarskoj koji savršeno odgovara životnim potrebama multi-generacijske obitelji.

"Tri generacije, dvije mačke i jedan pas koji žive pod istim krovom činilo je gužvu pa su tako djed i baka odlučili iskoristiti ostatke svoje imovine kako bi dobili svoj vlastiti krov nad glavom - izgradili su kuću za sebe koja stoji odmah uz staru kuću", rekli su arhitekti.

Daniele Claudio Taddei Architect

Ideja je bila stvoriti vertikalnu zgradu umotanu u drvo pripojenu uz postojeću strukturu s metalnim stubištem od inoxa koje povezuje tri kata novog dodatka.

U prizemlju, dnevni boravak se može u potpunosti otvariti prema vrtu na jugu pomoću sklopivih staklenih ploča. To unosi mirnu atmosferu vrtu i daje osjećaj otvorenosti unatoč relativno maloj veličini. Također dodaje malo boje i života u čisti minimalistički dizajn.

Daniele Claudio Taddei Architect

Druga razina suočava s prozračnim stubištem, a broji jednu kupaonicu i dvije spavaće sobe. Jedna spavaća soba ima tajna vrata koja vode izravno u sobu za unuke, čineći čuvanje djece vrlo jednostavnim. "Modernizacija i čisti izgled oba doma, dajem im prepoznatljivo lice u ovom prigradskom okruženju iz 60-ih", zaključio je tim. 

Daniele Claudio Taddei Architect