Hoćemo li plaćati YouTube?

| Tech |

Najpopularniji videoservis na svijetu, YouTube, svaki mjesec posjeti više od milijardu korisnika, a taj broj neprestano raste zahvaljujući pametnim telefonima. Google je objavio da njihov videoservis posjeti svaka druga osoba na svijetu koja koristi internet. "Da je YouTube zemlja, bio bi treća najveća zemlja na svijetu, odmah nakon Kine i Indije", istaknuli su iz YouTube tima, a prenosi France press.

Podsjetimo, Google je 2006. godine kupio YouTube za 1,65 milijardi dolara. Od tada do danas YouTube se razvio u servis koji nudi ne samo glazbeni materijal i amaterske snimke, već i profesionalni sadržaj, televizijske emisije te filmove zahvaljujući čemu privlači veliki broj oglašivača. Nije isključeno da će u narednom periodu YouTube uvesti pretplatu ili neki drugi model plaćanja za pregledavanje sadržaja kreatora.

"Mnogi kreatori sadržaja na YouTube smatraju da trebaju imati koristi od sadržaja koju postavljaju i mi se okrećemo u tom smjeru", istaknuli su iz YouTubea, dodavši da oni uvijek nastoje korisnicima svog servisa  ponuditi samo najbolje.